12.4 C
Türkiye
Perşembe, Nisan 18, 2024
Ana Sayfa Eğitim Altaylı, Enes Kara’nın babası Mehmet Kara’nın açıklamalarını yorumladı: ”Çocukları ölüme yollayan işte...

Altaylı, Enes Kara’nın babası Mehmet Kara’nın açıklamalarını yorumladı: ”Çocukları ölüme yollayan işte bu ‘primat’ kafadır!”

0
Altaylı, Enes Kara’nın babası Mehmet Kara’nın açıklamalarını yorumladı: ”Çocukları ölüme yollayan işte bu ‘primat’ kafadır!”

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, ailesinin zoruyla kaldığı cemaat yurdundaki baskılar ve gelecek kaygısı nedeniyle yaşamına son veren tıp fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın babası Mehmet Kara’nın açıklamalarını yorumladı.

Habertürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara’nın cemaat yurdunda yaşadığı baskı ve gelecek kaygısı nedeniyle intihar etmesinde ailenin rolüne dikkati çekti.

Asıl vahim olan yerin orası olduğunu belirten Altaylı, “Antalya’da 18 yaşındaki bilgisayar mühendisi adayı evladı başı kesilerek öldürülen baba ne dedi hatırlıyor musunuz! ‘Bir evladım daha olsa onu da o yurda veririm. Biz ölümünü düğün gecesi olarak görüyoruz.’ İnsanın ağzına geliyor da söyleyemiyor kelimeleri. Ya da yazamıyor buraya” hatırlatmasında bulundu. Ardından şunları kaydetti:

“Keza Enes’in babası ne diyor duydunuz herhalde. ’25 yıldır cemaatin içindeyim. Kaldığı yerde bir sorun yoktu. Biz kimseden şikayetçi değiliz.’ Kendinden de şikayetçi değildir muhtemelen ve vicdanı da oldukça rahattır oğlunu intihara sürükleyen babanın. Türkiye’nin sorunu bu babalardır. Bu ailelerdir.

Belgesel izliyorsanız görmüşsünüzdür mutlaka. Hayvanlar bile evlatlarını canları pahasına korur, onlara sahip çıkarlar. Bu tiplerin belgeseli çekilip izlense, yavrusunu korumaktan aciz ve koruyamamaktan dolayı hiçbir vicdani yük duymayan yeni bir tür olarak tanımlanırlar. Adını büyük ihtimalle, ‘Primate nonconsicencia’ koyarlardı. O çocukları ölüme yollayan işte bu ‘Primat’ kafadır.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here