Sendikalar ve işçi dernekleri Yusuf Yerkel’in Almanya’ya atanmasına tepki gösteriyor.

0

Sendikalar ve işçi dernekleri Yusuf Yerkel’in Almanya’ya atanmasına tepki gösteriyor.

Frankfurt İşçi ve Gençlik Derneği, “Kentimizin bütün emek ve demokrasi güçleriyle, bu işçi- emekçi düşmanının yüzünü herkese göstereceğiz” açıklaması yaptı.

Açıklamada, bu atama kararının geri alınması talep edilirken, bu yapılmazsa, “Frankfurt’a hoş gelmedin” diyeceklerini belirten grup, “Maden işçisini tekmeleyen Yusuf Yerkel’in, Frankfurt’a Ticaret Ataşesi olarak atanmasını şiddetle kınıyoruz. Bu atamanın durdurulmasını talep ediyoruz. Karar geri alınmazsa, buna seyirci kalmayacağımız şimdiden ilan ediyoruz. Attığı tekme için ödüllendirilmiştir. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu’na bağlı gençlik derneği olarak bu atamaya seyirci kalmayacağız” denildi.

Hessen Eyaleti Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Turgut Yüksel de böyle bir atamanın kabul edilebilir bir şey olmadığını belirtti.

Türkiye’de 2014 yılında yaşanan ve 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden faciasında eylem yapan madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyerek gündem olan dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Özel Kalem Müdür Yardımcısı” Yusuf Yerkel, Frankfurt’a Ticaret Ataşesi olarak atanmıştı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here