14.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Erdoğan: Sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Kurdaki dalgalanma gibi tatsız hadiseleri önümüze çıkan dikenler,...

Erdoğan: Sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Kurdaki dalgalanma gibi tatsız hadiseleri önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz.

0

Erdoğan: Sıkıntılar yaşamıyor değiliz. Kurdaki dalgalanma gibi tatsız hadiseleri önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk lirasındaki tarihi değer kaybı ve bu doğrultuda yapılan zamlar için “Tatsız hadiseler” dedi. “Tedbir paketi ile döviz kurunun üzerindeki köpüğü almıştık, enflasyon üzerindeki köpüğü de alacağız” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanları toplantısında gündemde yer alan konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) kendisinin ‘faiz sebep, enflasyon neticedir’ tezi doğrultusunda attığı adımlarla dolar/TL’nin 18 seviyesine kadar yükselmesine, aynı süreçte her alanda gelen zamlara değinen Erdoğan, yaşananları ‘tatsız hadiseler’ diye niteledi:

“Sıkıntılar da yaşamıyor değiliz. Döviz kurundaki aşırı dalgalanma gibi tatsız hadiseleri bu yolda önümüze çıkan dikenler, çakıllar olarak görüyoruz. Döviz kuru üzerindeki köpüğü hızla almıştık, enflasyondaki köpüğü de süratle alarak ülkeyi bu görüntüden kurtaracağız. Bunları kısa zamanda geride bırakacak, ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına mutlaka dahil edeceğiz. İnşallah en zor geride bıraktık. Bundan sonra emeklerimizin karşılığını alma vaktidir. Bu süreçte vatandaşlarımıza daha çok ulaşmamız, yapacaklarımızı onlara daha sık anlatmaktır.”

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here