Kazaya karışan araçların hasar Tespit Tutanağı e-Devlet’te…

0

Kazaya karışan araçların hasar Tespit Tutanağı e-Devlet’te…

01.Ocak.2022 tarihinden itibaren oluşan maddi hasarlı trafik kazalarına ait kaza tespit tutanakları e-Devlet üzerinde sorgulanabilecek.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi bugünden itibaren maddi hasarlı bir trafik kazasına ait, polis tarafından düzenlenen kaza tespit tutanağına artık e-Devlet üzerinden erişilebileceğini duyurdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan “Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama” hizmeti, Gerçek Kişi ve Tüzel Kişi olmak üzere iki şekilde kullanılabiliyor.

Bireysel olarak karışılan kazalar hakkında sorgulama yapmak için Gerçek Kişi; ticari araçların karıştığı kazaları öğrenmek için Tüzel Kişi ile sorgulama yapmak gerekiyor.

Yeni hizmet sayesinde, sahibi olduğunuz veya kaza esnasında sürücüsü olduğunuz araçlar için maddi hasarlı trafik kazası tespit tutanağını sorgulayabilirsiniz. Aynı zamanda yetkili olduğunuz ticari işletme veya şirketler adına kayıtlı araçların karıştığı maddi hasarlı trafik kazalarına ait tespit tutanaklarını da görebilirsiniz. Sistem, tutanakları elektronik imza ile onaylıyor.

Sorgulama yapmak için e-Devlet Kapısı’na girip arama kısmına Maddi Hasarlı Trafik Kazası Tespit Tutanağı Sorgulama yazmak yeterli olacak.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here