“DON`T LOOK UP” BU MUHTEŞEM KADROYLA KÖTÜ FİLM OLMAZ.

0

“DON`T LOOK UP”

BU MUHTEŞEM KADROYLA KÖTÜ FİLM OLMAZ.

“Don`t Look Up” 24 Aralık`ta Netflix`te gösterime girdi. Ve ben de hemen büyük bir merakla izledim. İlk izlenim olarak 2021`in en iyi filmleri arasına girdi diyebilirim.

Leonardo Di Caprio, Jennifer Lawrance, Rob Morgan, Jonah Hill, Mark Rylance, Tyler Perry, Timothee Chalamet, Ron Perlman, Ariana Grande, Scott Mescudi, Cate Blanchett, Meryl Streep gibi muhteşem bir kadro ile muhteşem bir film ortaya çıkmış.

Bir Kara Komedi, Bilim Kurgu olan filmde politik hicivden tutun da geleneksel ve sosyal medyanın insanların hayatlarını nasıl etkilediği, kapitalizmin bilimle çatışması karşımıza çıkıyor. Filmin afişinde yazdığı gibi “Gerçekleşmesi muhtemel olaylardan uyarlanmıştır.” Her şey Dr. Kate Dibiasky`nin (Jennifer Lawrance) Dünya`ya çarpacak olan bir kuyruklu yıldız keşfetmesiyle başlar ve Dr. Randall Mindy(Leonardo Di Caprio) ile halkı bilgilendirmek için büyük bir çaba içine girerler.

Diğer Amerikan uzay temalı Bilim Kurgu filmlerinde olsalar kahraman ilan edilirler. Fakat “Don`t Look Up” bu konuda ters köşe yapıyor sinemaseverlere…

Filmde bir şarkıcı olan magazin figürü üzerinden Dünya`yı kurtaracak olan iki bilim insanına daha çok ilgi gösterilmesi gereken bir durumdan dolayı medya eleştirisi yapılıyor başarılı bir biçimde… Filmin hikayesini yazan ve yönetmenliğini yapan Adam McKay başarılı bir iş çıkarmış.

Canberk TURAN/Yazar-Yönetmen
Twitter: @canbturan
Instagram: @canberk_tu

 

Canberk TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 01 Ocak 2022

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here