Yeni bir yıl ve yaşama sevinci

0

Yeni bir yıl ve yaşama sevinci

Ülkemiz zor günler yaşıyor ve bizler zor bir sınavdan geçiyoruz. Her şeye rağmen, umutlarımıza sımsıkı sarılarak umutlarımızı kaybetmemeliyiz. Birbirimize daha çok sarılmalıyız. İnsanların, sıkıntıları, endişeleri, üzüntüleri paylaşmaları ne güzel…

Eskilerin şu güzel sözü geldi aklıma “İnsan, insanın ilacıdır.” Yaşamak, sıkıntıları, dertleri, acıları, aşarak, yaşama sevincini bulmak, diriltmek, yeşertmek demektir. Bu günlerde, yaşama gücümüzü, sevincimizi, daha diri tutmalıyız. Daha çok insanların sorunlarıyla ilgilenmeli, onları aramalı, sormalı, onlara bu dar ve zor günlerin geçeceği konusunda moral vermeliyiz.

İnsanlar acı haberlerle üzgün… Gençler okul bitince iş bulabilecek miyim acaba, tedirginliğinde. Ama yine de biz bu gücü kaybetmeyelim.

YAŞAMA GÜCÜ… Birey olarak o gücü azalanlara koşalım… Anlatsınlar, rahatlasınlar, dinleyelim, söyleşelim, onların sıkıntılarına merhem olalım.
İşte, tam da bugün, maddi ve manevi anlamda dayanışma günü… Yoksa YAŞAMAK bazen, insanın omuzuna öylesine biner ki, insana ağır ve çekilmez bir yük olur. O an, kendimizi güçsüz hisseder ve bir şey yapmak istemeyiz. Yaşama gücümüzü, çevremizdekilerin de desteğiyle toparlar, güçlükleri aşarız. Aman bugünlerde YAŞAMA GÜCÜMÜZE, SIMSIKI SARILIP, ONDAN ASLA VAZGEÇMEYELİM…

TÜM OKUYUCULARA GÖNÜLLERİNCE MUTLU YILLAR DİLERİM…

Fevziye TURAN/E. Öğretmen
Twitter: @FevziyeT
Instagram: @fevziye_turan
YouTube: Öğretmence tv

 

Fevziye TURAN /kentekrani

Youtube Abone Olmak İçin Tıklayınız

www.kentekrani.com 31 Aralık 2021

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here