O eski halinden eser kalmadı

0

O eski halinden eser kalmadı.

Kuzey Kore’de 10 yıl önce liderlik koltuğuna oturduğu ve sonrasında daha da çok kilo aldığı halinden eser kalmayan Kim Jong-un, bu hafta başlayan İşçi Partisi Merkez Komitesi toplantılarında çakı gibi gözüktü.
Batı medyasının ‘Kuzey Kore liderini hiç bu kadar zayıf görmemiştiniz’ haberlerine bir yenisi eklendi. Bu yıl pandemiye koşut kıtlık ve açlık uyarıları yapmasının yanısıra giderek zayıflamasıyla dikkat çeken Kim Jong-un’un iktidardaki İşçi Partisi Merkez Komitesi Genel Kurul toplantısından fotoğrafları, Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA) tarafından yayımlandı.

Geçen yıl, Kim Jong-un’un haftalarca ortadan kaybolması, hatta Kuzey Kore’nin en büyük ve en önemli bayramını –kurucu büyükbabası Kim Il-sung’un doğum günü- bile kaçırması, sağlığı hakkında çılgınca spekülasyonlara yol açmıştı. Hatta bazı medya organları, bir ameliyatın ters gitmesi sonucu öldüğünü iddia etmişti.
Bu hafta başlayan ve ‘ülkenin kalkınmasında bir sonraki adımı atmak için gereken stratejik ve taktik icraata yönelik görevlerin kararlaştırılacağı’ belirtilen toplantılarda ise Kim gayet dinç ve zinde gözüktü. Kim’in daha önce yeni yıl politika duyurularını yapmak için kullandığı toplantıların bu kez de iç ve dış politikayla ilgili önemli duyurulara sahne olması bekleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here