Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Bunu ne yaptık? Bir saatte atıverdik”

0

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Bunu ne yaptık? Bir saatte atıverdik”
.
Gaziantep’te toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
“Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak diye ellerini ovuşturuyorlardı” diyen Erdoğan, “Ben ekonomistim, benim işim bu. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Bunu ne yaptık? Bir saatte atıverdik” dedi.

Ben ekonomistim, benim işim bu. Kur spekülasyonu denilen bir olayla karşı karşıya kaldık. Bunu ne yaptık? Bir saatte atıverdik

* Birileri döviz yükseldikçe Türkiye ekonomisi batacak diye ellerini ovuşturuyorlardı. Kurun seviyesini şartlar ve imkanlar belirler. Atalarımızın güzel bir lafı var dere yatağında akar.

* İnsanları paniğe sürükleyerek kurdaki dalgalanmayı büyütmek için ortada gezen siyasetçi kılıklı muhterisleri, gazeteci kılıklı tetikçileri ibretle seyrettik.

* Bir üst geçide İBB’nin de yurtları var diye pankart asmışlar. Zavallılar. Bizim KYK olarak açtığımız yurt sayısını ben unuttum. Bay Kemal ve avanesinin yurt, okul gibi bir dertleri yok.

* Allah göstermesin bu kifayetsizler ne ekonomi ne de güvenlik teslim edilir. Bunlar daha ellerindeki belediyeleri yönetemiyorlar. Ülke bunların eline kalsa güvenliği terör örgütlerine, ekonomiyi İMF’ye bırakırlar.

* Türkiye’yi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getirmeye hiç olmadığımız kadar yakınız.

* Seçim Haziran 2023’te yapılacak. Öne çekilmesi gibi bir şey söz konusu değil.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here