Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe, kumpas bütçesidir”

0

Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe, kumpas bütçesidir”

CHP lideri Kılıçdaroğlu, TBMM’de bütçe üzerine sert bir konuşma yaptı.

Hükümeti faiz konusunda eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bu bütçe, Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılmış bir kumpas bütçesidir” dedi. Ayrıca, Kılıçdaroğlu, bütçeye ‘hayır’ diyeceklerini belirtti.

Kılıçdaroğlu’nun doların yükselmesini ve dolarla rüşvet alanları eleştirerek devam ettiği konuşması, uzun süre uğultularla bastırıldı.

AKP ve MHP sıralarından dakikalar boyunca sesler yükseldi, Kılıçdaroğlu’nun konuşması bölünmeye çalışıldı. Kılıçdaroğlu ise konuşmasına devam ederek konuşma süresini tamamladı. Kılıçdaroğlu konuşmasını tamamladıktan sonra “Arkadaşlar konuşmaya devam edebilirler” diyerek kürsüden ayrıldı.

Sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaptı: “Halkın sorunlarına çare olmayan bütçeye karşı buhrandan çıkış yollarını anlatıyorum” paylaşımı yapan Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

Erdoğan bütçesinin arkasında durmalı, kaçarak bu iş olmaz.

* Bu süreç böyle devam ederse; TBMM vesayet altındadır. Milletvekillerinin sorularına dahi cevap verilmezse, Sayıştay’ın raporlarına müdahale edilirse ve bunu yürütme yaparsa, o parlamento yürütmenin vesayeti altındadır. Gazi Meclis diyoruz, hangi gaziliği kaldı? Hangi yetkiniz var?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here