3.4 C
Türkiye
Perşembe, Mart 21, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Kocaeli’de fırtına: 2 can kaybı, 96 çatı uçtu, 11 tekne battı

Kocaeli’de fırtına: 2 can kaybı, 96 çatı uçtu, 11 tekne battı

0

Kocaeli’de fırtına: 2 can kaybı, 96 çatı uçtu, 11 tekne battı

Kocaeli’de dün etkili olan şiddetli rüzgar akşam saatlerinde de sürdü. Bazı ilçelerde rüzgarın hızı saatte 105 kilometreye kadar çıktı.

Kocaeli’de genelinde ev ve iş yerlerinin çatıları uçtu, ağaçlar devrildi, denizde ise tekneler battı. Kocaeli Valiliği, hasarın boyutu rakamlarla açıkladı. Açıklamaya göre, lodos nedeniyle il genelinde 96 çatı uçtu, 23 ağaç ve 1 direk devrildi, 1 baca ve 2 minare yıkıldı, 2 tabela düştü, 4 su taşkını yaşandı ve Gebze’de cami inşaatında iskele çöktü.

Derince ilçesi Çenedağ Mahallesi’nde çatıdan düşen Turan Usta (65) yaşamını yitirdi. Gebze ilçesi Muallimköy’de de işçi Yurdal Gökçe (41) fırtınada hasar gören fabrikanın çatısını onarmak isterken düştü. Hastaneye kaldırılan Gökçe, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Gece boyunca etkili olan lodos nedeniyle sık sık elektrik kesintileri de yaşandı. 60 trafoda elektrik kesintisi oldu, dağıtım şirketi ekipleri sabaha kadar onarım çalışması yaptı. İzmit Körfezi’nde şiddetli dalgalar nedeniyle 11 tekne batarken, 7 tekne karaya çıkarıldı.

Çatıların uçması sonucu cadde ve sokaklarda park halindeki araçlar da hasar gördü. Belediye ekipleri, gece boyunca hasar gören bölgelerde çalışma yaptı. Uçan çatılar, devrilen ağaç ve direkler kaldırıldı. Denizi kıyıya taşıdığı çöpler, belediye ekiplerince temizlenmeye başladı.

İzmit Arızlı Mahallesi’ndeki Arızlı Camisi’nin minaresi de gece saatlerinde yan yattı. Devrilme tehlikesi bulunan minarenin vinç ile indirilmesi planlandı fakat şiddetli rüzgar nedeniyle süreç ertelendi. Minarenin fırtına sona erdiğinde indirileceği belirtildi. Kentte okullar da tatil edildi. Valilik, fırtınanın etkilerine karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Bu arada sabah saatlerinden itibaren kentte rüzgar ile birlikte aralıklarla yağmur da etkili oldu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here