İZOLE CAM KÜPTE YEMİN TÖRENİ!

0

ÇEKYA’NIN TEST POZİTİF CUMHURBAŞKANI CAM TÜPTE YEMİN TÖRENİNE KATILDI. 

Çekya Cumhurbaşkanı Milos Zeman, hükümeti kurmakla görevlendirdiği Petr Fiala’nın yemin törenini izole cam tüp içinde yürüttü.

Zeman, tedavi gördüğü hastaneden hafta sonu taburcu edildikten sonra başbakanlığa atadığı eski eğitim bakanı Petr Fiala’nın yemin töreni için başkent Prag yakınlarındaki Lany Şatosu’na götürüldü. Tören için hazırlanan salona özel koruma giysili görevliler yardımıyla giden Çekya Cumhurbaşkanı, camdan yapılma küp içine alındı. Milos Zeman burada kısa bir konuşma yaptıktan sonra yeni başbakan Petr Fiala’nın yemin törenini idare etti.

Çekya Cumhurbaşkanı özel giysili görevli tarafından tören salonuna alınıyor.

Çekya Cumhurbaşkanı, bir ayı geçkin bir süre henüz belirlenemeyen bir hastalık nedeniyle tedavi görmüştü. Bu tedavi sürerken geçen hafta 77 yaşındaki Milos Zeman’ın Kovid testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

Başbakan Petr Fiala yemin ettikten sonra Cumhurbaşkanı’nın bakışı altında salondan ayrılıyor.

Tütün tiryakisi olarak bilinen Çekya Cumhurbaşkanı, uzun süredir sağlık sorunları yaşıyor.

Çekya’da Ekim ayında yapılan seçimlerde Cumhurbaşkanı Zeman’ın siyasi müttefiki eski başbakan, milyarder işadamı Andrej Babis muhalefet ittifakı karşısında yenilmiş, muhalif blokta en fazla sandalyeyi elde eden Sivil Demoktik Parti’nin lideri eski eğitim bakanı Petr Fiala başbakan adayı olarak öne çıkmıştı.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here