Hükümlüler de orman yangınlarına müdahale edecek

0

Hükümlüler de orman yangınlarına müdahale edecek

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli arasında, hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla ormancılık faaliyetlerinde çalıştırılmalarına dair işbirliği protokolüe imzalandı.

Bakan Gül, “Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yerlerde infazlar gerçekleşecek ve olası yangınlara karşı bu hükümlüler müdahale edecek” dedi.

Bakan Pakdemirli, de, 21 bin orman personeli, orman yangınlarına müdahale eden 14 bin de orman gönüllüsü olduğunu belirterek, “Bu sayıyı mayısa kadar 100 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Bundan dolayı burada imzalayacağımız işbirliği çok önemli. Toplumun her kesiminden katkıya çok ihtiyacımız var” diye konuştu.

Orman yangınlarında hükümlülerin de olacağını belirten Gül, şunları kaydetti:
“Böylece Tarım ve Orman Bakanlığı’mızla yaptığımız bu protokolle özellikle orman alanlarında oluşturulacak mekanlarda hükümlerin kalması sağlanacak. İnfaz orada gerçekleşecek. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hazırladığı yerlerde bu infazlar gerçekleşecek ve olası yangınlara ve orman yangınlarına karşı bu hükümlüler müdahale edecek. Ve yanan yerlerin ağaçlanması, ağaç bakımı ile ilgili de önemli bir katkıda bulunacak. Çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirerek ve bunun başlangıcını imzalamanın büyük bir heyecanı içerisindeyiz. Böylece hükümlü de hem teknik bir meslek öğrenmiş olacak. Ben de topluma faydalı bir birey haline gelmiş olacak.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here