Bilim Kurulu Üyesi Kaya: Yasaklarla, kısıtlamalarla ilerlemek istemiyoruz. Aşısız olmak, kişisel değil toplumun bir problemi

0

Bilim Kurulu Üyesi Kaya: Yasaklarla, kısıtlamalarla ilerlemek istemiyoruz. Aşısız olmak, kişisel değil toplumun bir problemi.

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Akın Kaya, koronavirüs nedeniyle artık günde 200 hasta kaybetmek istemediklerini söyleyerek, aşı çağrısı yaptı. Yasak ve kısıtlama konusuna da değinen Kaya, “Yasaklarla, kısıtlamalarla ilerlemek istemiyoruz. Aşısız olmak kişisel bir sorun, problem değil, toplumun bir problemi.” dedi.

Prof. Dr. Kaya, “Kişisel koruyucu önlemlerimizle aşı ile ilerlemek zorundayız. Ama biz görüyoruz ki, bunlara çok dikkat edilmiyor. Toplu ve kalabalık yerlerde özellikle maske takılması gerekiyor. Kaya, Sağlık Bakanlığı’nın çalışmalarına rağmen hala aşılanma konusunda ikna olamayan, kafası karışık olan vatandaşlar olduğunu vurgulayarak, Aşı artık kişisel değil toplumsal bir sorumluluktur. Artık daha fazla üretmek, çalışmak, bir arada olmak istiyoruz; ama bunlardan daha önemlisi biz artık günde 200 ve üzerinde hasta kaybetmek istemiyoruz. Biz hekimler için bunlar çok acı verici. Dolayısıyla herkesin bir toplum sorumluluğu içerisinde aşılamaya daha da önem vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here