13.4 C
Türkiye
Pazartesi, Nisan 29, 2024
Ana Sayfa Ekonomi Erdoğan’dan Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklaması: Ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

Erdoğan’dan Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklaması: Ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

0

Erdoğan’dan Merkez Bankası’nın faiz kararı açıklaması: Ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında Merkez Bankası’nın yarın açıklaması beklenen faiz kararları hakkında konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ise AKP grup toplantısında yaptığı açıklamada Merkez Bankası’nın faiz kararı hakkında işaretini verdi.

Erdoğan’ın açıklaması şöyle oldu:

Türk ekonomisini tamamen çökertmeyi hedefleyen saldırılarla karşılaştık. Ekonomimiz doğrudan saldırı altına alındı.

Türkiye’ye siyasi, sosyal ve askeri alanda diz çöktürmeyi başaramayanların tek umudunun ekonomi olduğunu gördük. Siz bakmayın herkesin kuyruğu dik tutmaya çalışmasına… ABD’den alın tüm Batı ülkelerine varıncaya kadar.

Biz bu vahim küresel tablo içinde geçtiğimizde 19 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü altyapı sayesinde iyi bir yerde duruyoruz.

Reel ekonominin içinde olan herkes bu gerçeği biliyor. 2022 ve 2023’ü herhangi bir kırılmaya meydan vermeden geride bırakabilirsek önümüzde çok parlak bir gelecek bizi bekliyor. Mevcut sorunlara acil çözüm getirilebilecek hususlarda gereken adımları zaten süratle atıyoruz.

Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranları zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. Asgari ücreti de benzer şekilde tespit ederek dar gelirlilerin üzerindeki yükü de hafifleyeceğiz.

Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Biraz daha metanetle, fazla gayretle bu süreci zaferle sonuçlandırmamızın önünde hiçbir engel yoktur. Enflasyon nedir, yüksek faiz nedir bilmeyen ülkelerin şaşkına döndüğü dönemde bizim bunun tamamen dışında kalmamız mümkün değildir. Onlar giderek daha çok sıkıntıya girerken biz ise önümüzdeki yıldan itibaren ferahlamaya başlayacağız.

Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Bunu farklı yere çevirme gayretine girenlere diyorum ki boşuna uğraşmayın. Biz faiz belasını bu milletin sırtından kaldıracağız. Biz faize kesinlikle milletimizi ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz.

Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim. Bu konuda nas ortada, nas ortada olduğuna göre sana bana ne oluyor. Olaya buradan bakacağız ve ona göre de adımımızı atacağız.

Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here