“Helalleşmek; yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası açık olan topluluklara yapacağız”

0

“Helalleşmek; yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası açık olan topluluklara yapacağız”

Kılıçdaroğlu, kimlerle helalleşeceğini açıkladı.

“Yaralarımızı sarmamız gerekiyor, yaralar hâlâ açık” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ‘helalleşme’ tartışmasına ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, “Hukuk başka helalleşme başka” diyerek kimlerle helalleşeceğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis’te düzenlenen grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkan bölüm, geçtiğimiz gün yaptığı ‘helalleşme’ çıkışı oldu. “Helalleşmeyle hukuku karıştıranlar oldu” diyen Kılıçdaroğlu, “Helalleşmek; yüzleşmek, barışabilmek, devam edebilmek demektir. Bunu yarası açık olan topluluklara yapacağız” açıklamasında bulundu.

“Türkiye’nin sorunları çok. Hepimiz bunları biliyoruz. Sorunları yerinde tespit etmek, vatandaşlarla konuşmak ve çözümler üretmek hepimizin ortak görevidir” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, “Az kaldı; geliyor gelmekte olan” dedi.

“Ben bu ülke çocuklarının ardımdan bu ülkeyi barıştırdığımı söylemelerini istiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz.

Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz. Bugün Londra’ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel’i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz.”

İktidarın ekonomi politikalarını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Merkez Bankası’nın eli kolu bağlanmış vaziyette. Saray’ın talimatını yerine getiriyor” dedi. Bir kararnmayle Merkez Bankası’nın yetkilerinin elinden alındığını ve Fiyat İstikrar Komitesi’nin kurulduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Meclis’in Merkez Bankası’na verdiği görevi; Saray’da oturan zat başka bir komiteye verdi. Bu komite hiç çalıştı mı?” diye sordu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here