Boşanmış çiftin özel sanat koleksiyonu ABD’de yarım milyardan fazlaya satıldı

0

Boşanmış çiftin özel sanat koleksiyonu ABD’de yarım milyardan fazlaya satıldı

Çiftin, Picasso, Mark Rothko ve Andy Warhol’un eserlerini içeren ortak sanat koleksiyonları kısmen açık artırmaya çıkarıldı.
Gelir: 676 milyon dolar (594 milyon euro).

Uluslararası basında çıkan bazı haberlere göre, emlak kralı Harry Macklowe ve eski karısı Linda’nın koleksiyonlarının değeri konusunda anlaşamaması üzerine Amerikalı bir yargıç sanat koleksiyonunun satışına karar vermişti .

Macklow’lar 57 yıl evli kaldı. Evlilik 2016’da Harry’nin gayri meşru kız arkadaşıyla kaçmasıyla sona erdi.

Curbed, Harry’nin boşanma avukatı daha önce mahkemede modern ve çağdaş sanat koleksiyonunun Macklowes’un toplam servetinin yüzde 60 ila 75’ini oluşturduğunu belirtmişti. Ortak banka hesapları ‘sadece’ 1,37 milyon dolar (999,000 Euro) olurdu – bu miktar zaten oldukça bölünmüştü.

Sanat koleksiyonunun değeri, boşanma anlaşması için çok önemli bir faktör oldu. Metropolitan Sanat Müzesi’nde onursal bir konuma sahip olan Linda, yapıtları parça parça satmak istedi. Harry bundan hoşlanmadı. Sanat koleksiyonlarının toplam değeri konusunda anlaşamadıkları için yargıç, koleksiyonun açık artırmaya çıkarılmasına karar verdi.

Pinokyo’ya rakip olan büyük burunlu heykel olan Alberto Giacometti’nin Le Nezu’su için beklentiler çok yüksekti ve 78 milyon dolardan fazlaya satıldı.

Ayrıca, Willem de Kooning, Jackson Pollock ve Agnes Martin gibi sanatçıların eserleri, milyonlarca dolara alıcı buldu.

New York Times daha önce, sanat koleksiyonunun şehir dışındaki villalarına ve birleşik yedi daireden oluşan devasa New York evlerine sığmayacak kadar büyük olduğunu yazmıştı .
Macklowe koleksiyonunun ikinci müzayedesi Mayıs 2022’de yapılacak ve otuz parça çekicin altına konulacak.

(Bu yazı The News Caravan tarafından yayınlanmıştır)

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here