KABAHATİ YOK AMA KİMLİĞİ SAHTEYDİ. YAKALANDI!

0

ÇARŞIDAN ALDIM KÖPEK; EVE GELDİM 6 AY SONRA AVCI!

Peru’nun başkenti Lima’da Sotelo ailesi, oğullarının “köpek alalım” ısrarını kırmadı. 6 ay önce bir petshopta pek şirin bir yavruyu beğendiler. Türk parasıyla yaklaşık 200 Lira ödeyerek satınaldılar. Adını da Run Run koydular.

Run Run, kimliği belirlenmeden önce mahalledeki arkadaşlarıyla.

GENLER HAREKETE GEÇİYOR

Kasım ayının ilk haftasına kadar Run Run eve neşe getirmişti. Ailenin yeni üyesi komşuların köpekleriyle pek iyi anlaşıyordu. Herkes mutluydu. Ancak daha sonra komşulardan biri, Ailenin annesi Bayan Maribel Sotelo’ya Run Run’la ilgili mutsuzluğunu ifade etti. Run Run, komşunun gine domuzu denilen 3 evcil kemiricisini yemişti. Bayan Sotelo mütevvefa gine domuzlarının bedelini komşuya ödemişti ki, başka komşulardan da şikayetler gelmeye başladı. Run Run mahalledeki tavuklara ve ördeklere de musallat oluyordu.

Sotelo ailesi, muammayı çözmeye çalışırken Run Run kaçtı!

GERÇEK KİMLİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Ve bilmece kısa sürede aydınlandı. Petshop’tan köpek diye alınan yavrunun aslında bir And Dağları Tilkisi olduğu ortaya çıktı. Bu kez Peru Ulusal Orman ve Doğal Hayat İdaresi devreye girdi. 5 gün süren aramaların ardından tilki Run Run yakalandı. Vahşi hayvan kaçakçılarıyla işbirliği yaptığı anlaşılan satıcı hakkında da soruşturma başlatıldı.

Kaçak Run Run’ın ekipler tarafından görüldüğü an!
Run Run’ı yakalayan ekip.

Run Run daha sonra doğaya salınmak üzere geçici ikametgahı hayvanat bahçesine yerleştirildi.

Run Run hayvanat bahçesinde özgürlüğünü bekliyor.

Run Run’ın geçici ama yeni ikametgahta çekilen fotoğraflarda pek de mutlu olmadığı görülüyor.

Ne de olsa esaret! Mahallenin taze taze gine domuzları, ördekleri ve tavukları varken, hayvanat bahçesinde tabldota talim etmek hoş değil tabii.

Haber : Oğuz Haksever

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here