Ali Koç:  ‘Galatasaray maçını kaybetsek de Pereira devam edecek. Mesut Özil, ticari işleri kenara koyup Fenerbahçe’ye odaklanmalı

0

Ali Koç:  ‘Galatasaray maçını kaybetsek de Pereira devam edecek. Mesut Özil, ticari işleri kenara koyup Fenerbahçe’ye odaklanmalı.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulüpte son dönemde alınan kötü sonuçların ardından FB TV’de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İşte Ali Koç’un açıklamalarından satır başları.

-Fenerbahçe’nin hasret kaldığı şampiyonluğun kıymetini bilecek bir ekip kurmaya çalıştık. Takım kurmaya çalışırken de, elimizde olmayan mali sebeplere, kısıtlamalara rağmen elimizden gelen en iyi kadroyu da kurduk.”

-Biz Samandıra’da sezon başında inşa ettiğimiz ortamın gelişmesi için daha fazla mesai vereceğiz. Tespit ettiğimiz ve giderdiğimi sorunları biraz daha kuvvetlendirmek, bununla beraber bunun da bir takımın ortaya koyacağı başkaldırı ile iyi günlere dönmemiz yapabileceğimiz bir şey. Bundan da zerre kadar şüphemiz yok.

“Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe’de yöneticiysen, futbolcuysan, teknik direktörsen diğer kulüplere istinaden hoşgörü ve kredi çok daha azdır. Vitor Pereira ilk anons edildiği birinci günden sorgulandı.

-Pereira buraya para için gelmedi. Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi.”

-Arkandan iş çevirecek değilim. Bir taraftan bunu düzeltmeye çalışacağız, öbür taratan hoca arayacağız. Bu bizim işimiz değil. Tarzımız da değil. Tabii ki B planı olmalı ama böyle bir durum yok. Galatasaray maçını kaybetsek de böyle devam edecek. Ama o maçı da kazanacağız. Sonra tazminat yüzünden gönderemiyor diyorlar. Hocanın tazminatı yok. Biz hocamızın arkasındayız. Takımımıza da, hocamıza da inanıyoruz.”

-Üçlü formasyon Türkiye’de çok tutmuyor. Geldiğimiz noktada hocamız oyun sistemiyle eksikleri giderdiğini, bu kadroya uyabilecek neler olabileceğini çalıştığını söyledi. Bu akşam görüşeceğiz ve işimize bakacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu hocamızın arkasından iş çevirip başka hocalarla görüşmüyor. Hoca değişikliği yapmamız söz konusu olursa ilk bunu hocamızla paylaşırız.”

-Mesut’un kabiliyetlerini tartışmaya gerek yok. Oyun sistemiyle Mesut’un yapabildikleri zaman zaman örtüşmüyor olabilir. Ama hocamızın da Mesut’a karşı önyargısı yok. Onu nasıl değerlendirebileceğini bizlere anlattı Pereira. Mesut aşık olduğu ülkesine döndü ve dünyaya ne olduğunu ispatlamak istiyor. Mesut’u burada herkes çok seviyor. Ama Mesut’un da artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri kenara koyup nasıl Fenerbahçe için en iyisini yapabilirim bunlara odaklanması gerekir.

-Geldiğimizden beri hangi şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Ben burada mali konulara hiç girmiyorum. Ama bilin ki, rakiplerimiz şampiyon olmak için 1 efor sarf ediyorsa, Fenerbahçe için 5 gerekiyor. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Niye Fenerbahçe’de olan bazı şeyler, başka camialarda olmuyor. Niye diğer camiaların eski yöneticileri, bizdekiler gibi olayların içine girmiyor. Fenerbahçe’nin ayrılan sporcusu yorumcu olunca söz konusu Fenerbahçe’yse ne kadar daha fazla tenkit, eleştiri adil gözükeyim ayağı yapıyorken, diğer takımların eski sporcuları takımlarına sahip çıkıyorlar. Biz niye böyle değiliz diye sormak istiyorum. Taraftarlar sorsun kendilerine.”

-Herkes protesto yapabilir. Demokratik ortamda görüşlerini ifade edebilir. Ama bir Fenerbahçe taraftarına, ki ayrı parantez açmak istiyorum. Böyle bir camianın taraftarlarının kötü giden bir maçta ‘üç, üç’ diye bağırmaları ya da penaltıyı atarken protesto etmeleri veya rakip gol kaçırırken ah, vah yapmaları bize yakışıyorsa aynaya bakın kendinize sorun. Başkanınızı istediğiniz kadar protesto edin, kızın ama maç sonuna bırakın. Futbolcuların bir günahı yok. Bu protestoların içinde bir kesim de var ki, tamamen başkanı yıpratalım, takati kalmasın. Ama bunu yaptığınız zaman benden çok takıma zarar verildiği unutulmasın.”

-Taraftarımıza sesleniyoruz, sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz o destek olmadan bunu yapamayız. Büyük resmi iyi görün, satır aralarını iyi okuyun. Bu takımın şampiyon olmasını istiyorsanız şimdiden havlu atmayın, biz atmadık. Devre arası da gerekiyorsa her türlü müdahale yapılır. Fenerbahçe yükselişe geçecektir. Bundan hiç şüphem yok. Desteklememek taraftarların vereceği bir karar. Ben sadece görüşlerimi paylaşmak istiyorum.”

-Ben bu dayanıklılık testini geçtim. Ben mevcudiyetimizin zarar verdiğini ya da ana hedeflerinden uzaklaştığıma inanırsam buna göre hareketimizi yaparım. Herhangi bir nihai hedeften sapan durumumuz yok. Bu doğrultuda çalışmalara devam edeceğiz. Taraftarımız da inanmaya devam etsin. Biz de 7 yıllık hasreti gidermeyi istiyoruz ama büyük resmi görmek gerekiyor. Biz kendi işimize bakalım. Bu takımın, bu hocanın etrafında kenetlenelim. Sezon sonunda da ne gerekiyorsa hesabını veririz. Şimdiden havlu atmayı Fenerbahçelilik ruhuna yakıştıramıyorum. Er meydanına gelmek isteyen varsa oraya da geliriz.”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here