Bosna Hersek kurtarma ekibinden Spahovic, sahiplendiği kediye enkazdan kurtarılan Aleyna’nın ismini verdi.

0

Bosna Hersek kurtarma ekibinden Spahovic, sahiplendiği kediye enkazdan kurtarılan Aleyna’nın ismini verdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde arama kurtarma çalışmalarına katılan Bosna Hersek Federal Sivil Koruma Kurumu (FUCZ) mensubu Sabahudin Spahovic, Hatay’da bulup sahiplendiği kediye depremden 248 saat sonra enkazdan kurtarılan Aleyna Ölmez’in ismini verdiklerini söyledi.

FUCZ mensubu 49 yaşındaki Spahovic, arama kurtarma çalışmalarına katıldığı Hatay’da bulduğu yavru kediye “mucizevi kurtuluşu” simgeleyen Aleyna’nın ismini nasıl verdiklerini ve Türkiye’de yaşadıklarını anlattı.

Enkazda 8 gün çalıştıklarını dile getiren Spahovic, “Bosna Hersek’e geri döneceğimiz bilgisini aldığımızda hazırlanmak için kaldığımız kampa gittik ve karşıma bir kedi çıktı. Sanki Allah tarafından bize yollanmıştı, korkuyor ve titriyordu. Kediyi kollarıma aldım ve ona ‘Bizimle Bosna’ya gidiyorsun.’ dedim. Araçta bizimle beraberdi ve onu besledik” ifadelerini kullandı.

Spahovic, kediye ne isim vereceklerini düşünmeye başladıklarını kaydederek, “Türkiye’deki yaşadıklarımıza yoğunlaştık. Depremin 248. saatinde kurtarılan kız (17 yaşındaki Aleyna Ölmez) aklımıza geldi. Böylelikle kediye Aleyna ismini verdik.” dedi.

Kedinin kendileri için (Türkiye’den) bir hatıra olarak kalacağını ifade eden Spahovic, “(Kedi) Ne yazık ki Türk vatandaşlarının acılarını bize hep hatırlatacak ama aynı zamanda hayatta kalan küçük kızın hatırasını da yaşatacak. Bu kedi hayatın simgesi olacak. Travmanın etkileri giderek azalıyor, şimdi güzelce yiyor, uyuyor” diye konuştu.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here