Çerden Çöpten Bir Savaş Ama Tansiyon Yükseliyor

0

Çerden Çöpten Bir Savaş Ama Tansiyon Yükseliyor

Kore Yarım Adası’nda Kuzey ve Güney Kore arasındaki broşür ve çöp balonları savaşı kızıştı; gürültü silahıyla yeni bir cephe açıldı. Kuzey Kore’den ülkenin ikinci isminden sert açıklamalar geldi.

Gerilim Güney Kore’den sınırdaş Kuzey Kore’ye Pyonyang yönetimini eleştiren broşürler atılmasıyla başlamış, Kuzey Kore de Güney Kore’ye çöp ve gübre paketlerini taşıyan balonlar göndererek misilleme yapmıştı.

Güney Kore’nin buna karşılık hamlesi sınır bölgesinde ultra yüksek sesli dev hoparlörlerle propaganda yayını yapmak olmuştu.

Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong Ul’un hükümet sözcüsü kızkardeşi Kim Yo Yong, yüksek sesli hoparlör yayınının “çok tehlikeli bir sürecin başlangıcı” olacağını bildirdi. Nitekim Kuzey Kore “gürültülü” misillemeye karşılık Güney Kore’ye yeni çöp ve gübre balonları gönderdi. Hükümet Sözcüsü Kim Yo Yong, Güney Kore’nin broşür göndermeye ve sınırda yüksek sesli yayın yapmaya devam etmesi halinde Pyongyang yönetiminin yeni karşı hamlelere girişeceğini belirtti.

Kuzey Kore hükümet sözcüsünün verdiği bilgiye göre, 8 Haziran-9 Haziran arasında Güney Kore’ye 1,400 çöp balonu gönderildi. Seul yönetimi bu balonların az bir bölümünün Güney Kore topraklarına veya sularına indiğini belirtiyor.

İlgili Haber

📽️Çöp ‘ihracatı’ büyüyor: Kuzey Kore, Güney’e 600 çöp balonu daha gönderdi!