TANINMIŞ SOSYAL GÜVENLİK UZMANI HAYATINI KAYBETTİ

0

TANINMIŞ SOSYAL GÜVENLİK UZMANI HAYATINI KAYBETTİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya, akciğer yetmezliğinden vefat etti. Özgür Kaya uzun süredir tedavi görmekteydi; 52 yaşındaydı.

Özgür Kaya, özellikle televizyon haberlerinde başta emeklilik olmak üzere sosyal güvenlik konuları ve sorunlarıyla ilgili olarak katıldığı bilgilendirici yayınlarla tanınmaktaydı. Kaya, EYT sorununun en hararetli dönemlerinde canlı yayınlar ya da röportaj kayıtlarında yurttaşların merak ettiği soruları yanıtlamıştı.

Özgür Kaya, ilkokul ve ortaokulu Çavdarhisar ilçesinde tamamladıktan sonra askerlik görevini yerine getirmek üzere eğitimine ara verdi. Askerlik sonrasında çalışma hayatına atılan Kaya, aynı zamanda eğitimine devam etmek için Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü’ne kaydoldu. Eğitimini sürdürürken özel bir şirkette sosyal işler ve personel departmanında çalışarak deneyim kazandı.

Kısa süreli eğitimlerle kendini sürekli geliştiren Özgür Kaya, sosyal güvenlik ve iş hukuku konularında çeşitli hocalardan eğitimler aldı. Son olarak, Ali Tezel’in koordinatörlüğünde düzenlenen kapsamlı Sosyal Güvenlik Uzmanlığı eğitimini tamamlayarak Sosyal Güvenlik Uzmanı unvanını kazandı.