İyileştirici özelliklere sahip 6 çiçek

0

İyileştirici özelliklere sahip 6 çiçek

Doğa, çiçeklerin zarafeti ile renk ve güzelliklerle donatılır. Bu narin ve çekici bitkiler sadece olaylara hayat vermekle kalmıyor, aynı zamanda tıbbi özelliklere de sahip.

Tıbbi Özellikleri Olan Altı Çiçek:

İşte şifa verme özelliğine sahip ve herkesin bir noktada karşılaştığı bazı çiçekler.

Güller

Güller her durumda kullanılan, yaprak dökmeyen çiçeklerdir. Bu çiçekler düğünlerde, cenazelerde, partilerde ve anma törenlerinde bulunur ve canlılıkları ve kokularıyla dünyayı büyüler.

Ancak çoğu kişi güllerin iyileştirici özelliklere sahip olduğunu bilmiyor olabilir. Antiinflamatuar özelliklere sahip polifenoller ve flavonoidler ile mükemmel bir antioksidan olan C Vitamini içerirler.

Anti-inflamatuar özellikleri, kesikler ve yanıklar gibi dış sorunların yanı sıra vücut yorgunluğu ve sindirim bozukluğu gibi iç rahatsızlıkların tedavisinde de yardımcı olur.

Çuha Çiçeği

Muhtemelen birisinin kişisel bahçesinde veya bazı kaldırımlarda yetişen bu sıradan çiçeğe rastlamış olabilirsiniz.

Bu narin çiçekler, gama-linolenik asit (GLA) olarak bilinen esansiyel bir yağ asidi içeren, yağ açısından zengin tohumları için yetiştirilir.

GLA, kanın düzenlenmesi ve iltihaplanmanın azaltılması gibi cildin fizyolojik süreçlerini düzenleyen eikosanoidlerin üretilmesine yardımcı olur. Bu nedenle çuha çiçeği yağı sivilce ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarının tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Yasemin

Yaseminler narin ve güçlü kokulu, beyaz renkli çiçeklerdir. İsmi Farsça kökenli olan ve Tanrının Armağanı anlamına gelen Yasmin kelimesinden türemiştir.

Bu minik çiçekler, kas spazmlarını yeniden yaşayan ve ağrı kesici işlevi gören yüksek antispazmodik özelliklere sahiptir.

Ayrıca yara izi ve hepatit gibi karaciğer sorunlarını tedavi etmek için de çağlar boyunca kullanılmıştır. Aslında, kas gevşetici özellikleri aynı zamanda ishal ve kabızlık gibi sorunları çözerek bağırsak kaslarını rahatlatmaya da yardımcı olur.

Lavanta

Bu mor renkli çiçek, yüzyıllardır ruhsal bağlantıyla ilişkilendirilen saflığı, zarafeti ve sakinliği temsil eder.

Lavanta, yara iyileşmesinde ve zihinsel rahatlamada önemli rol oynayan linalil asetat ve linalool içerir.

Aroma terapisi genellikle bu narin çiçeği içerir, çünkü kokudaki linalool nörotransmitter GABA ile etkileşime girerek sinir sistemini sakinleştirir ve vücudun daha rahat hissetmesini sağlar.

Kadife Çiçeği (Aynısefa)

Kadife çiçeği, turuncu ve sarının neşeli tonlarında çeşitlenen en ünlü şenlikli çiçeklerden biridir.

Calendula cinsi çekici çiçeklerdir ve anti-inflamatuar, anti-fungal ve anti-bakteriyel özelliklere sahiptir.

Bu onları kesik ve sıyrıkların iyileşmesinde, ayrıca döküntüleri ve kaşıntılı alerjileri yatıştırmada son derece faydalı kılar.

Salata yapmak ve kekleri süslemek için de kullanılan yenilebilir çiçeklerdir.

Papatya

Papatya birçok kültürde yenilenmeyi ve yeniden doğuşu temsil eder; genellikle neşeyi, pozitifliği ve mutluluğu temsil eder.

Bu çiçekler, antiinflamatuar ve güçlü antiflojistik özelliklere sahip birçok flavonoid içerir.

Antiflojistik kalite, bedenlerin ve zihinlerin rahatlamasına yardımcı olur ve sonuç olarak uyku düzenini iyileştirir. Ayrıca ağır bir yemekten sonra mideyi rahatlatır.

Papatya çayı, antiinflamatuar etkisinden dolayı adet kramplarının giderilmesinde de çok önemli bir rol oynar.