BU ÜÇ GIDAYI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN 90 YAŞINI GEÇİN!

0

BU ÜÇ GIDAYI SOFRANIZDAN EKSİK ETMEYİN 90 YAŞINI GEÇİN!

Yazar ve National Geographic araştırmacısı Dan Buettner, dünya genelinde sakinlerinin ileri yaşlara kadar düzenli olarak yaşadığı ve ‘Mavi Bölgeler’ adını verdiği beş bölgeyi inceleyerek adını duyurdu .

İnsanları özellikle bir noktaya, Kosta Rika’daki yemyeşil Nicoya Yarımadası’na çok dikkat etmeye çağırdı .

Dan’e göre, “burası dünyadaki en düşük orta yaş ölüm oranına sahip”, bu da Nicoyan’ların muhtemelen orta yaştan sonra da iyi yaşayacakları anlamına geliyor.

Uzun ömür gurusu , Instagram hesabında yakın zamanda paylaştığı bir gönderide, uzun yaşam sürelerine üç gıdadan oluşan güçlü bir kokteylin büyük ölçüde yardımcı olduğunu iddia etti .

Dan, “Onların diyetleri, insanoğlunun şimdiye kadar icat ettiği en iyi diyet olduğunu iddia edebileceğim üç gıdadan oluşuyor” dedi.

“Bu gıdalar nedeniyle Kosta Rika’nın Nicoya Yarımadası’nda yaşayan insanların 92 yaşına gelme olasılığı Amerika Birleşik Devletleri veya Avrupa’da yaşayan insanlara göre iki buçuk kat daha fazla” diye devam etti.

İşte Dan’in Nicoyans’ın yemin ettiğini söylediği üç yiyecek.

1. Mısır

Mısır lif açısından zengindir ve tortillalar karmaşık karbonhidratlar açısından zengindir. Ancak yine de tahılın besin değerini tortillaya dönüştürmeden de elde edebilirsiniz.

2. Kabak

Kabak A, B ve C vitaminlerinin yanı sıra kemik, kan ve kalp sağlığı için kritik önem taşıyan magnezyum ve potasyum açısından da zengindir  .

İster kavrulmuş ister doyurucu bir güveçte eklenmiş olsun, bu, diyetinize dahil edilmesi kolay bir sebzedir.

3. Fasulye

Dan, Nicoya sakinlerinin yemeklerine düzenli olarak fasulye eklediğini ve beş farklı fasulye çeşidinin tadını çıkardığını söyledi .

Siyah fasulye, gallo pinto adı verilen bir yemeğin içine yoğun bir şekilde karıştırılır.

Fasulye, Greene’deki Ikaria ve İtalya’daki Sardunya dahil olmak üzere diğer birçok Mavi Bölgenin beslenmesinde temel bir öğedir .

Bu üç bileşen, Nicoya Yarımadası’ndaki Yerli kültürler tarafından “üç kız kardeş” olarak bilinir.

Dan, “Bu üç yiyecek bir arada olursa tüm hayatınız boyunca yaşayabilirsiniz” diye iddia etti.

“Biraz B12 vitaminine ihtiyacınız var ama bu, insanın beslenmesi için gerekli olan tüm karmaşık karbonhidratları ve proteini içeriyor.”