13.4 C
Türkiye
Pazar, Nisan 28, 2024
Ana Sayfa Gözden Kaçmasın Eskişehir’de çeyrek asırlık dönem sona erdi. Büyükerşen: ‘Türkiye’de parmakla gösterilen bir kent...

Eskişehir’de çeyrek asırlık dönem sona erdi. Büyükerşen: ‘Türkiye’de parmakla gösterilen bir kent kimliği oluşturduk’

0
25 yıldır Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen, 2024 yılındaki seçimlerde de adaylığını açıklamıştı. Ancak Büyükerşen’in son anda adaylıktan çekildiği ve Ayşe Ünlüce’ye destek verdiği belirtildi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi’nin (PM) de onayıyla Ayşe Ünlüce, CHP’den Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

Büyükerşen de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Büyükerşen şunları belirtti:

* “Canım Eskişehir, değerli hemşehrilerim, 1999 yılında çıktığımız ve sizlerin de büyük destekleri ile içerisine çok büyük hizmetler sığdırarak 25. yılını doldurduğum belediye başkanlığı yolculuğumun son durağına gelmiş bulunuyorum. Çeyrek asırlık bu süreçte Eskişehirlilerin yaşamaktan mutlu ve huzurlu oldukları bir kent yaratmak için var gücümle çalıştım. Görüyorum ki hepimizin gurur duyduğu, Türkiye’de parmakla gösterilen bir kent kimliği oluşturduk. Bu yüzden son derece mutlu ve gururluyum.

* Son durak demişken sanmayın ki bu yolculuk sona eriyor, bu hikaye yarım kalıyor. Şimdi tüm şehir, kadın, erkek, yaşlı, genç, hep birlikte, Eskişehir’e çok yakışacağına yürekten inandığım kadın bir belediye başkanı ile bu güzel hikayeyi sürdürmek için var gücümüzle çalışacağız. Büyükşehir Belediyemizde yıllardır genel sekreterlik görevini başarıyla yürüten, yol arkadaşım, değerli kardeşim Av. Ayşe Ünlüce; benim önerim, Genel Başkanımız Özgür Özel ve Parti Meclisimizin de takdiriyle dün gerçekleştirilen toplantı sonucunda Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak ilan edilmiştir. Hem Genel Başkanımızı hem de Parti Meclisimizin tüm üyelerini aldıkları bu karar için kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum.

* Çok kıymetli hemşehrilerim, 25 yıldır bana göstermiş olduğunuz teveccüh, duyduğunuz güven, hissettirdiğiniz sevgi ve saygı için her birinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. Bunca yıldır beni desteklediğiniz gibi, başkanlığımı devretmekten büyük mutluluk ve onur duyacağım sevgili Ayşe Ünlüce’yi de destekleyeceğinize, bu yolculukta bizleri yalnız bırakmayacağınıza yürekten inanıyorum. Sizleri çok seviyor, hepinizi ayrı ayrı gözlerinizden öpüyorum. Yolumuz açık olsun. @ayseunluce”

Özgür Özel’den Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, 31 Mart seçimleri için Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığından çekilen ve Ayşe Ünlüce’ye destek veren mevcut belediye başkanı Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Özgür Özel'den Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya X hesabından yaptığı paylaşımda, Yılmaz Büyükerşen’e teşekkür etti.

Özel, mesajında “Bozkırın ortasında bir cennet, Anadolu’da bir Avrupa kenti yaratan, 25 yıl büyük bir özveriyle yönettiği Eskişehir’i bugünkü haline getiren ve bayrağı 54 yaşında bir kadın adaya Sn. Ayşe Ünlüce’ye devreden Hocamız Yılmaz Büyükerşen’e hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yılmaz Hoca’nın bundan sonra bir eli Eskişehir’de bir eli ülkemizdeki tüm sosyal demokrat belediye başkanlarımızın üzerinde olacak. Birlikte çalışmaya ve engin tecrübelerinden yararlanmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.