YOLCU UÇAĞININ ACİL ÇIKIŞ KAPISI HAVADAYKEN AÇILIP UÇTU. HAVAYOLU BÜTÜN BOEING 737 MAX 9’LARINI YERE İNDİRDİ. 

0

YOLCU UÇAĞININ ACİL ÇIKIŞ KAPISI HAVADAYKEN AÇILIP UÇTU. HAVAYOLU BÜTÜN BOEING 737 MAX 9’LARINI YERE İNDİRDİ. 

ABD’de Alaska Havayolları’na ait Boeing 737 Max 9 tipi yolcu uçağı kopup giden acil çıkış kapısı nedeniyle Oregon Eyaleti’nin Portland kentinden havalandıktan kısa bir süre sonra geri dönerek içindeki 177 yolcu ve mürettebatla güvenli bir şekilde acil iniş yaptı.

Şans eseri kopan ve gövdeden ayrılan acil çıkışın yanında kimse oturmuyordu. Uçak, olay meydana geldiğinde yaklaşık 5,000 metre yükseklikteydi.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi, pilotların verdiği rapora dayanarak uçağın kabin basıncında bir sorun olduğunu duyurdu. Boeing firması ise teknik ekiplerinin soruşturmaya yardımcı olmak için hazır bekletildiğini bildirdi.

Uçağın sahibi Alaska Havayolları elindeki 65 Boeing 737 Max 9’ların hepsini geçici olarak uçuştan aldı.

Boeing 737 Max uçakları 2019 yılında benzer sebeplerle peş peşe meydana gelen 2 ölümlü kazadan sonra bütün dünyada 1 buçuk yıl boyunca uçuşlardan alınmıştı. Söz konusu kazalar ve diğer küçük teknik sorunlar nedeniyle 737 Max, havacılık tarihinde en fazla incelenen uçak modeli olarak biliniyor.

Boeing kayıtlarına göre dünyada 1,300 737 Max uçağı kullanılmakta. Türk Hava Yolları da filosunda Boeing 737 Max 9 bulunduran şirketler arasında.