Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley hologram teknolojisiyle sahneye çıkacak

0

Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley
hologram teknolojisiyle sahneye çıkacak

Kahramanlarını hayattayken görmeyi kaçıran Elvis Presley hayranları, sanal gerçeklik sayesinde bu yıl Rock’n’Roll Kralı’nın performansını bir anlığına görebilecekler.

Gösteriyi geliştiren eğlence şirketi Layered Reality, Elvis Evolution’ın Presley’in hayatındaki ve müziğindeki olayları yeniden yaratmak için yapay zekayı, holografik projeksiyonu, artırılmış gerçekliği ve canlı tiyatroyu kullanacağını söyledi.

Layered Reality’nin kurucusu ve CEO’su Andrew McGuinness, Reuters’e verdiği demeçte, “Bu, Elvis’in yaşamının (adamının, müziğinin ve kültürel mirasının) neşeli bir kutlaması olacak” dedi.

İngiltere merkezli Layered Reality şirketi, Rock’n Roll efsanesi Elvis Presley’in 2024’ün Kasım ayında Londra’da hologram (dijital versiyon) teknolojisiyle sahneye çıkarak hayranlarıyla buluşacağını duyurdu.

‘Elvis Evolution’ isimli konserin, ilk olarak Londra’da sahneleneceği ve konser için açılan web sitesinde bulunan bekleme listesine kayıt yaptırarak bilet ayırtma işleminin yapılabildiği duyuruldu.

Şirket tarafından Elvis Evolution ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Gösteri, Elvis’i canlı izlemenin sismik etkisini yepyeni bir hayran kuşağı için yeniden yaratacak, gerçeklik ve fantezi arasındaki çizgileri bulanıklaştıracak bir konser deneyimiyle zirveye ulaşacak. Gerçek boyutlu dijital bir Elvis, en ikonik şarkılarını ve hareketlerini ilk kez bir Birleşik Krallık sahnesinde paylaşacak. Tüm bunlar Layered Reality’nin teknoloji, artırılmış gerçeklik, tiyatro, projeksiyon ve çoklu duyusal efektlerden oluşan benzersiz karışımı sayesinde gerçekleşecek” ifadeleri kullanıldı.