TEKNOLOJİ DÜNYASININ EN ZENGİN İSİMLERİ NASIL BESLENİYOR ?

0

TEKNOLOJİ DÜNYASININ EN ZENGİN İSİMLERİ NASIL BESLENİYOR ?

Kahvaltıda abur cubur yemeyi seven ya da günlerce yemek yemeyen teknoloji milyarderleri var.

Virgin Group’un kurucusu Richard Branson günde 20 bardak çay içiyor

İngiliz milyarder Sir Richard Branson’ın zengin turistleri uzaya götürmek amacıyla kurduğu Virgin Galactic adlı bir şirketi var.

Daily Mail’e verdiği demeçte ‘İngiliz çayı olmadan nasıl hayatta kalırdım bilmiyorum’ diyen Branson kahvaltıda meyve salatası ve müsli yiyerek güne başlıyor. Milyarder zaman zaman bunun yerine tütsülenmiş ringa balığı tercih ediyor.

Branson, akşam yemeği için ‘hikâyelerin paylaşıldığı ve fikirlerin doğduğu’ grup yemeklerini seviyor.

Milyarder İş insanı hece 11 civarında yattığını ve her gece yaklaşık altı saat uyuduğunu belirtiyor.

Tenis oynamak için sabah 6 civarında uyanıyor; e-postalarını kişisel asistanının yazmasını tercih ediyor.

Amazon’un kurucu ortağı Jeff Bezos’un kahvaltı tercihleri biraz tuhaf olabiliyor

Jeff Bezos sabahları acele etmeyi sevmediğini ve sağlıklı bir kahvaltı yaptığını söylüyor.

Wall Street Journal’a konuşan  nişanlısı Lauren Sanchez Bezos’un kişisel antrenörü Wes Okerson ile birlikte yaptığı egzersizlere son derece bağlı olduğunu dile getirmişti. Sanchez, Bezos’un her Pazar sabahı krep yaptığını açıklamış ve eklemişti: “Her seferinde Betty Crocker yemek kitabını çıkarıyor ve ben de ‘Sen dünyanın en zeki adamısın; neden bunu hâlâ ezberlemedin?’ diyorum.”

Ama krep yemediği zamanlarda kahvaltı tercihleri biraz tuhaf olabiliyor.

D Magazine’in haberine göre, küçük bir e-ticaret şirketiyle yaptığı bir toplantıda Bezos, patates, pastırma, sarımsaklı yoğurt ve haşlanmış yumurtadan oluşan bir Akdeniz ahtapotu tabağı sipariş etmiş.

Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in popüler menüsü çizburger + diyet kola

Gates’in yeme alışkanlıkları da diğer milyarderlerden pek farklı değil. Geçmişte kahvaltıda Cocoa Puffs yediğini açıklamıştı. Gerçi eski eşi Melinda Gates de bu öğünü tamamen atladığını aktarmıştı. Michelin yıldızlı şef Jordi Cruz, Gates’in bir keresinde tüm restoranını iki günlüğüne rezerve ettiğini ve sadece bir diyet kola sipariş ettiğini söyledi.

Görünüşe göre çizburger de seviyor. Reddit’te düzenlenen Bana İstediğini Sor (Ask Me Anything) etkinliğinde en sevdiği sandviç sorulduğunda “Cheeseburger, Cheeseburger, Cheeseburger” yanıtını vermişti.

‘Inside Bill’s Brain’ adlı Netflix dizisinde Gates’in toz içecek Tang’e olan düşkünlüğünden bahsediliyor. Gates belgeselde, “Aya götürdükleri portakallı şekerli bir içecek olan Tang’den bir paket satın alırdım ve yemek yerine onu elime döker ve bir şeyler üzerinde çalışırken yalardım” diyor. Şekerli, toz içecek karışımını yalamasının nedeni ise işi bırakmadan enerji almakmış.

Steve Jobs kendine özgü beslenme alışkanlıklarıyla biliniyor

Steve Jobs 2011 yılında hayata veda etti. Öncesinde büyük ölçüde sıvı gıda içeren bir diyet uyguluyordu.

Apple’ın kurucu ortağı bazen haftalar boyunca doğru düzgün yemek yemezdi. Bir dönem diyetinde sadece meyve, sebze, fındık, tohum vardı.

Walter Isaacson’un biyografisine göre, üniversitenin ilk yılında et, sonrasında ise tahıl ve süt tüketmeyi bıraktı. Kitaba göre, Apple’ın kurucu ortağı diyeti sayesinde vücudunun kokmadığını; deodorant kullanmasına ya da düzenli olarak duş almasına gerek kalmadığına inanıyordu. Bazen bir seferde birkaç gün oruç tutuyor ve bunun da kendisinde bir çeşit öfori hissi yarattığını söylüyordu.

2003 yılında Jobs’a pankreas kanseri teşhisi konulduğunda, diyetiyle kendini iyileştirmeye çalıştı, bol bol meyve ve havuç suyu içti. Beş yıl sonra, pankreasının bir kısmı alındıktan sonra diyetine balık ve diğer proteinleri yeniden dahil etti. Ancak 2011’de hayata veda etmeden önce büyük ölçüde sıvı bir diyet uyguluyordu.

Tesla CEO’su Elon Musk’ın pek sağlıklı beslendiği söylenemez…

Elon Musk da yediklerine çok dikkat etmeyen isimlerden biri..

Ashlee Vance’in biyografisinde Musk, “Eğer bir yolu olsaydı daha fazla çalışabilmek için yemek yemezdim” diyor.

Eskiden güne başladığında kahvaltıyı atlayıp bir adet Mars çikolatası veya donut yermiş. Ancak 2017’de Entrepreneur’e verdiği demeçte, “Tatlı şeyleri azaltmaya çalışıyorum, omlet ve kahve tüketmeliyim” açıklamasını yapmış.

Ama bu alışkanlığından pek vazgeçmiş gibi görünmüyor. Milyarder bu yılın başlarında X’te yaptığı açıklamada her sabah bir donut yediğini itiraf etti. 2020 yılında Joe Rogan’a “Lezzetli yemekler yemeyi ve daha kısa bir hayat yaşamayı tercih ederim” açıklamasında bulunmuştu.

Musk için öğle yemeği de en az kahvaltı kadar gereksiz bir öğün. Zira toplantılar sırasında asistanı ona ne getirirse ‘beş dakika içinde yuttuğunu’ söylüyor. Ama genellikle iş görüşmeleri sırasında gerçekleşen akşam yemeklerine önem veriyor. Reddit’in AMA (Ask Me Anything) etkinliğinde Fransız mutfağını ve barbekü sevdiği söylemişti.

Ayrıca tıpkı Gates gibi Musk da diyet kola tiryakisi gibi görünüyor. Bu içeceğe olan sevgisini yıllar içinde birkaç kez dile getirdi. Geçen yıl paylaştığı başucu sehpasında dört kutu kafeinsiz diyet kola yer alıyordu.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg ilginç yöntemler benimsiyor

Zuckerberg 2011 yılında sadece kendi avladığı hayvanların etini yemek üzere kendisine ‘kişisel bir meydan okuma’ hedefi koydu. Fortune’a göre bu diyeti keçileri, domuzları, tavukları ve ıstakozları içeriyordu. Zuckerberg avladığı hayvanları arkadaşları ve misafirleriyle de paylaştı.

Rolling Stone’a göre bir keresinde Twitter’ın kurucu ortağı Jack Dorsey’i evinde ağırladı ve ona kendi avladığı keçiyi ikram etti. Dorsey ise akşam yemeğinde salata ile yetindi.

Mashable Türkiye