Gerçek Gündem Editörü Furkan Karabay yaptığı bir haber nedeniyle tutuklandı!

0

Furkan Karabay, dün gözaltına alındı. Karabay’a, yaptığı haber nedeniyle “Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçlaması yapıldı. Haberde, duruşmada yaşananlar tutanaklarla aktarılmıştı. Karabay tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Karabay hakkında tutuklama kararı verildi.

Gerçek Gündem editörü Furkan Karabay bir kez daha gözaltına alındı. Hakkındaki tebligatı almak için karakola çağrılan editörümüz Furkan Karabay, gözaltına alınarak Vatan Emniyet’teki Terör Şube’ye götürüldü.

Karabay, gözaltına alındıktan saatler sonra avukatlarıyla görüşebildi. Gazeteci Karabay’ın, yargıyla ilgili dün yaptığı haber nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Haberde bir duruşmada yaşananlar, duruşma tutanağından aktarılarak anlatılmıştı. Tutanakta ve haberde bir savcının adının geçmesi nedeniyle Karabay hakkında “Terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” ve “İftira” suçlamaları yöneltildi.

Furkan Karabay, savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle 7. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Karabay tutuklandı.