📽️ Atatürk 1881 – 1919’un 2. filmi Ocak ayında vizyona giriyor

0

📽️ Atatürk 1881 – 1919’un 2. filmi Ocak ayında vizyona giriyor

Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı, bir Mehmet Ada Öztekin filmi “ATATÜRK II”den ilk kareler paylaşıldı.

Türkiye’nin hemen ardından 30’a yakın ülkede vizyona gireceği açıklanan 1. Film’in devamı niteliğini taşıyan “ATATÜRK II”, ilk kez ve sadece sinemalarda gösterilecek.

“ATATÜRK II”, 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor.

1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır…

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan ve Box Office Türkiye verisine göre 1,6 milyondan fazla izleyiciye ulaşan 1. Film, Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Avustralya, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 5 kıtadaki 30’dan fazla ülkede sinemalarda gösterildi. “ATATÜRK 1881-1919” 1. Film vizyona girdiği ülkelerde de ‘rekor’ izleyici sayısına ulaştı.

Mürekkep Haber