DEPREM : “Ekonomi Marmara’da çökerse Türkiye’yi de diz üstü çöktürür. İstanbul’da nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, kaçak göçek daha fazla.”

0

DEPREM : “Ekonomi Marmara’da çökerse Türkiye’yi de diz üstü çöktürür. İstanbul’da nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, kaçak göçek daha fazla.”

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Fox Tv canlı yayında olası Marmara depremine dair açıklamalarda bulundu.

Görür, depremin dönüşüm ve hazırlıklardan önce gerçekleşmesi halinde neler yaşayacağımızla ilgili soruya verdiği yanıtta “İnanılmaz bir durum yaşarız… Orada ne görüyorsan ondan çok daha fazlasını İstanbul’da göreceksin. O 11 ilde gördüğümüz depremden ötürü bütün faciayı olumsuzlukları İstanbul’da daha fazla göreceksiniz. Nedeni de; İstanbul’daki yapı stoğu daha kötü. İstanbul’da çevrenin kirliliği daha gözle görülebilir açık, Marmara var. Yani çevreyi burada kirlettin mi bütün Marmara Bölgesi’nde yaşayamazsın. Ekonomi çok daha önemli. Ekonomi Marmara’da çökerse Türkiye’yi de diz üstü çöktürür. Bu da ortada. İstanbul’da nüfus yoğunluğu, bina yoğunluğu, kaçak göçek daha fazla.”

Görür konuşmasında; “Bak tarih tekerrür ediyor. Ettiriyorlar. Şimdi aynı şeyi Marmara için söylüyoruz, Tunceli için söylüyoruz. Hiç ses yok. Yani bir şeyler yapılıyor güya ama kimi yapılanların da doğru olmadığını görüyoruz. Yani bunu söylediğimiz zaman biz böyle oturup da yani bunu böyle düşündüm benim fikrim bu diye söylemiyoruz. Araştırmaya dayalı olarak bilimsel verilere dayalı olarak fay hatlarının tarihçesine bağlı olarak o bölgede en son depremlerin ne zaman olduğuna bağlı olarak oradaki levha hareketlerinin hızına bakarak, depremin tekerrür periyoduna bakarak bilimsel olarak öngörüyoruz ya! Bunu neden kimseye anlatamıyoruz biz.” şeklinde konuştu.