UEFA Avrupa Konferans Ligi/Beşiktaş, prestij maçında Lugano deplasmanında

0

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi’ndeki son maçında Lugano’ya konuk oluyor.

Konferans Ligi’nin 6. ve son haftasında bugün deplasmanda İsviçre temsilcisi Lugano ile karşı karşıya gelecek.

Konferans Ligi macerasına 2. eleme turundan başlayan Kara Kartal, Arnavutluk temsilcisi Tirana, Azerbaycan takımı Neftçi Bakü ve Ukrayna’dan Dinamo Kiev’i eleyerek gruplara kaldı.

Grubun ilk maçında siyah-beyazlılar, deplasmanda Club Brugge ile 1-1 berabere kalırken, ikinci müsabakada ise İsviçre takımı Lugano’ya evinde 3-2 kaybetti.

Norveç’te Bodo/Glimt’e 3-1 yenilen Kartal, rakibine evinde de 2-1 mağlup oldu. Son olarak yine Dolmabahçe’de Club Brugge’a 5-0 kaybeden Beşiktaş, bu sonuçlarla Avrupa macerasına da nokta koydu.

Beşiktaş’ta Mert Günok, Omar Colley, Arthur Masuaku, Gedson Fernandes, Milot Rashica, Yakup Arda Kılıç ve Ante Rebic yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek

Tedavisi devam eden oyuncuların yanı sıra kadro dışı bırakılan Rachid Ghezzal, Valentin Rosier, Jean Onana, Eric Bailly ve Vincent Aboubakar da Lugano mücadelesinde forma giyemeyecek.

Necip Uysal’ın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Beşiktaş, bu sezon ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde bir başka İsviçre ekibi Lugano’nun rakibi oldu. Siyah-beyazlı ekip, İstanbul’daki karşılaşmada 2-0 öne geçmesine rağmen Valentin Rosier’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldığı karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Lugano-Beşiktaş karşılaşması TSİ 23.00’te başlayacak ve EXXEN’den yayınlanacak.