Gacek (Kaszubska Kralı), diyete başladı!

0

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği obez kedi diyete başlatıldı.

Polonya’daki bir kasabanın gözdesi haline gelen şişman bir kedi, pek çok turistin özellikle onu ziyaret ederek kendisine yiyecek ikram etmesinin ardından Google’dan kaldırıldı, sokaklardan uzaklaştırıldı ve diyete başlatıldı.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği obez kedi diyete başlatıldı

Gacek adındaki bodur siyah beyaz sokak kedisi, internet kullanıcıları tarafından Google sıralamasında beş puan aldıktan sonra dünya çapında üne kavuştu.

Polonya’nın Szczecin şehrinde yaşadığı sokağın adından dolayı “Kaszubska Kralı” olarak anılan Gacek, Google’da ödüllü Filarmoni Orkestrası, Pomeranya Dükleri Kalesi gibi şehrin daha geleneksel turistik mekanlarından daha üst sıralarda yer aldı.

Ancak yerel halkın kedinin sağlığıyla ilgili endişelerini dile getirmesi ve ziyaretçilerin onu görmek ve beslemek için kasabaya akın etmesinin engellenmesinin ardından sevimli hayvan Google’dan kaldırıldı.

Gacek’in öncesi ve sonrası hali dikkat çekti…

Gacek, uluslararası şöhretinin zirvesindeyken 3.000’den fazla Google kullanıcı yorumu topladı.

Ancak turistlerin sürekli olarak Gacek’e atıştırmalıklar vermesi nedeniyle, şehrin hayvan barınağı, insanlara onu beslememeleri yönünde çağrıda bulundu.

Nisan ayında, şehrin Hayvanları Koruma Derneği, dişlerinde ve eklemlerinde sorun olması üzerine onu tedaviye aldı. Veteriner Gacek’in 4-5 kg kilo vermesini tavsiye etti.

Nihayet geçen ay dernek, Gacek’in “iyi durumda olduğunu ve yeni bir yuva bulduğunu” duyurdu.