İSRAİL TANKLARI ŞİFA HASTANESİ KAPISINDA!

0

İSRAİL TANKLARI ŞİFA HASTANESİ KAPISINDA!

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ndeki Şifa Tıp Merkezi’nin bir kısmına yönelik askeri operasyon gerçekleştirdiği duyuruldu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, söz konusu operasyonun başlatılacağına dair bilginin Şifa Hastanesi’ne verildiğini doğruladı.

Al-Jazeera televizyon kanalının Şifa Hastanesi’nden aralıksız yürüttüğü canlı telefon bağlantılarına katılan yetkililer ve hastalar, İsrail askerlerinin sağlık personeli ve hastaların bulunduğu katlara girişini beklediklerini ifade etti.​​​​​​​

Gazze Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, “İsrail, Şifa Hastanesi’nin direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat edemeyecek” dedi.

Sevabite, İsrail işgal güçleri tarafından Şifa Hastanesi’ne baskın düzenlenmesinin bir savaş suçu olduğunu söyledi.

İsrail’in, Şifa Hastanesi’nin Gazze’deki direnişin sevk ve idare merkezi olduğunu ispat etmeye çalıştığını ancak bunda başarısız olacağını dile getiren Sevabite, “İşgal güçlerinin, hastaneye silahlar sokarak belirli şekilde düzenleyip görüntülerini çekeceği” tahmininde bulundu.

Şifa Hastanesi Müdürü Munir el-Berş, hastaneye giriş operasyonunu başlatan İsrail ordusundan subaya, “Beni hastalarımın arasından alıp tutuklamak ya da öldürmek istiyorsanız sorun yok hazırım ama işbirliği yapmam” dedi.

Al-Jazeera televizyon kanalının, Gazze’deki Şifa Hastanesi’nden aralıksız canlı telefon bağlantıları sırasında Hastane Müdürü Dr. Munir el-Berş ile İsrailli bir subay arasında geçen konuşma dikkat çekti.