10 BİN ADIMIN PAPUCU DAMA MI ATILDI?

0

10 BİN ADIMIN PAPUCU DAMA MI ATILDI?

Uluslararası kapsamlı bir bilimsel araştırma sağlık için gerekli günlük adım sayısı konusunda yeni sonuçlar ortaya çıkardı.

İspanya’daki Granada Üniversitesi merkezli araştırmaya İspanyol bilim insanlarının yanısıra Hollandalı, Finlandiyalı, İngiliz ve Amerikalı araştırmacılar da katıldılar. Bilim insanları 111,309 katılımcıyı kapsayan 12 ayrı araştırmanın literatür sonuçlarını irdeledier. Araştırmada genel ölüm sebebleri ve ayrıca başlı başına kardiyovaskiler vakalar değerlendirildi. Hazırlanan bilimsel makale Amerikan Kardiyoloji Koleji Dergisi’nde ( Journal of the American College of Cardiology) yayımlandı.

“GÜNDE 2,600 ADIMDAN BAŞLAYABİLİRSİNİZ”

Varılan sonuçlara göre, genel olarak ölüm riskini azaltmak için günlük adım sayısı 8 bin 800 olarak belirlendi.

Ayrıntılar şöyle:

-Günde en az 2 bin 600 adım genel olarak ölüm riskini azaltıyor.
-Günde en az 2 bin 800 adım kardiyovasküler sağlığa katkı sağlıyor.
-Genel olarak ölüm riskini azaltmada ideal günlük adım sayısı 8 bin 800.
-Kardiyovasküler sağlık için günlük ideal adım sayısı 7 bin 200.

Araştırmaya katılan Hollandalı bilim insanı Dr. Thijs Elsvoges, ideal adım sayısına ulaşmak için fazla zorlanılmaması gerektiği görüşünde. Doktor Elsvoges, “İdeal olanı, en az adım sayısından başlayarak günde 500 adım artışla 7000-9000 arasındaki bir adım sayısına ulaşmak” dedi.

Bu arada bilim insanları 10 bin hatta 16 bin adım sayısına karşı değiller. Söz konusu araştırmanın sonuçlarının günde 10 bin-16 bin adımın sağlığa zararlı olduğu anlamına gelmediği belirtiliyor.