Bir festivale daha yasak geldi. Eskişehir’de yapılması planlanan “Oktoberfest” festivali, valilik kararı ile yasaklandı!

0

Eskişehir’de 14-15 Ekim’de yapılacağı duyurulan festivale, sendikalardan gelen tepki üzerine Eskişehir Valiliği tarafından yasaklama kararı getirildi.

Eskişehir Odunpazarı ilçesinde birçok firmanın sponsorluğunda, “Oktoberfest” adı altında 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festival, Eskişehir Valiliği tarafından alınan karar ile yasaklandı.

Odunpazarı ilçesi Kütahya yolu üzerindeki Botanik Park’ta 14-15 Ekim tarihleri arasında “Oktoberfest” adı altında festival düzenlenecekti. Eğitim Bir-Sen ve Yenilikçi Sendika Eskişehir şube başkanları yaptıkları açıklamalarla festivale izin verilmemesini istedi. Her iki sendika şube başkanı festivalin iptali için valiliği göreve davet etti.

Eskişehir’in bir kültür, tarih, eğitim ve gençlik kenti olduğunu belirten Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar, şunları söyledi;

*Maalesef birileri bu şehrin yapısını dokusunu bozmak için yoğun çaba ve uğraşlar içinde elinden geleni yapıyor. Burayı başıboş, herkesin gönlünce sorgusuz sualsiz her şeyi yaptığı, sabahlara kadar eğlenip, 24 saat hayat olan içki ve eğlence şehri olduğu imajını vermek istiyor.

CHP’li Eskişehir Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da festivalin iptal edilmesine tepkisi sosyal medyada şu ifadelerle gösterdi:

“Eskişehir’de bir festival daha Valilik kararıyla yasaklandı. İçi boş gerekçelerle gençlerin yaşam tarzına müdahale edilmesi Eskişehir gibi medeni bir şehre yakışmaz. Her yıl Eskişehir’in adının festival yasaklarıyla anılması şehrimizin marka değerine gölge düşürmektedir. Üç beş kendini bilmezin dayatmaları yüzünden bu şehrin gençlerini üzmeyin.”

Geçtiğimiz yıl 12-15 Mayıs tarihlerinde yapılması planlanan ve şehrin en büyük festivali olan Anadolu Fest festivale de çeşitli  grupların baskısı nedeniyle dönemin Valisi Erol Ayyıldız tarafından izin verilmemişti.