Naci Görür: “İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Yardımların aksamasına yol açacak.”

0

Naci Görür: “İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Yardımların aksamasına yol açacak.”

Prof. Dr. Naci Görür, New York Times’a konuştu. “İstanbul için korktuğunu ve endişe duyduğunu söyleyen Görür, “İstanbul hiç hazır değil. Çöken binalar on binlerce kişiyi enkaz altında bırakacak. Dar yolların kapanmasına ve yardımların aksamasına yol açacak. İstanbul’da büyük kaos yaşanacak” dedi.

Deprem Uzmanı Prof. Naci Görür, New York Times gazetesinde yer alan haberde, tüm çabalara karşın Türkiye’de deprem hazırlıklarının çok yetersiz kaldığını belirtti.

Görür memleketi Elazığ için hem yetkilileri hem de insanları uzun yıllar boyunca uyardığını ancak kimsenin dikkate almadığını belirtti. “Beni alkışladılar ve kucakladılar ama asla ciddiye almadılar” diyen Görür, uyarılarının ardından 2020’de Elazığ’da 6.7 büyüklüğündeki büyük deprem meydana geldiğini ve 41 kişinin ölümü ile düzinelerce binanın yıkıldığını anımsattı.

“İnsanlar deprem hakkında hiçbir şey bilmiyor. Çoğu Allah’tan geldiğine, kaderden kaçılamayacağına inanıyor. Ancak bilim tam zamanı öngöremese de tehdidin nerede olduğunu bilir” diyen Görür, halka evlerini kontrol ettirmeleri ve hükümete baskı yapma çağrısında bulunduğunu ifade etti.