Araştırma; Her gün çay içmek tip 2 diyabet riskinizi yarı yarıya azaltabiliyor.

0

Araştırma; Her gün çay içmek tip 2 diyabet riskinizi yarı yarıya azaltabiliyor.

Araştırmacılar, günde en az bir fincan koyu çay içen kişilerin öldürücü hastalığa yakalanma ihtimalinin, hiç içmeyenlere göre yüzde 47 daha az olduğunu buldu

Çayın, antioksidanları ve bağırsak güçlendirici etkileri sayesinde insanların kan şekerini daha iyi kontrol etmelerine yardımcı olduğunu söylediler.

Normal hazır demleme veya yeşil çay da dahil olmak üzere herhangi bir çayı günlük olarak içmek, hiç çay içmeyenlere kıyasla riski yüzde 28 oranında azalttı.

Avustralya’daki Adelaide Üniversitesi’nden Profesör Tonzhi Wu şunları söyledi: “Bulgularımız, çay içme alışkanlığının kan şekeri yönetimi üzerindeki koruyucu etkilerine işaret ediyor.

“Bu faydalar en çok her gün koyu çay içenler arasında belirgindi.”

Hamburg’daki Avrupa Diyabet Çalışmaları Derneği’nde sunulan son çalışma, içeceğin diyabet riskini nasıl etkilediğini inceledi.

Çin’de 1.923 yetişkine baktılar ve onlara ne sıklıkla çay içtiklerini sordular; hiçbir zaman, ara sıra, sık sık ve her gün gibi yanıtlar verdiler.

Katılımcılara ayrıca Uzakdoğu’nun fermente çay türü olan yeşil, siyah, koyu veya başka çaylardan ne tür çay içtikleri de soruldu.

Araştırmacılar her ikisinde de ne kadar şeker bulunduğunu görmek ve insülin direncini ölçmek için kan ve idrar testleri yaptılar.

Southeast Üniversitesi’nden Profesör Zilin Sun şunları söyledi: “Her gün koyu çay içmek, daha iyi kan şekeri kontrolü yoluyla tip 2 diyabet riskini ve ilerlemesini azaltma potansiyeline sahiptir.

“Koyu çay içme alışkanlığıyla ilişkili tüm farklı biyobelirteçlere baktığınızda, bu, insanların diyetlerini ve sağlıklarını iyileştirmek için kolayca atabilecekleri basit bir adım olabilir