Araştırma: Oyuncak bebeklerle oynamak, otizmli olanlar dahil çocukların sosyal gelişimine yardımcı oluyor.

0

Araştırma: Oyuncak bebeklerle oynamak, otizmli olanlar dahil çocukların sosyal gelişimine yardımcı oluyor.

Cardiff Üniversitesi araştırmacıları, otizm özelliklerine sahip çocukların oyuncak bebek oyunu sırasında sohbet ederken sosyal işlemeyle ilişkili beyin aktivitesinde artış gösterdiğini buldu.

Araştırmacılar, oyuncak bebek oyunuyla uğraşırken başkalarıyla daha geniş sosyal etkileşimin, bu çocuklar için sosyal gelişime giden eşsiz bir yol olduğunu öne sürüyor.

Nörotipik çocukların oyuncak bebeklerin düşüncelerini ve duygularını tartışma olasılıkları daha yüksek olduğu gözlemkendi.

Araştırmacılar, her iki grubun da oyuncak bebek oyununu sosyal senaryoları uygulamak ve sosyal becerileri geliştirmek için bir araç olarak kullanarak bundan faydalanabileceğini söyledi.

Baş araştırmacı Dr. Sarah Gerson şunları söyledi: “Çalışmamız, oyuncak bebek oynamanın, nörogelişimsel profilleri ne olursa olsun, çocuklarda sosyal süreçleri teşvik edebildiğini gösteriyor.

“Bulgular, tüm çocukların, hatta genellikle otizmle ilişkilendirilen nörodiverjan özellikler sergileyenlerin bile, oyuncak bebek oyununu sosyal senaryoları uygulamak ve empati gibi sosyal becerileri geliştirmek için bir araç olarak kullanabileceğini ortaya koyuyor “