Malaga’da , İspanya’nın ilk halka açık evcil hayvan mezarlığı açılıyor.

0

Malaga’da , İspanya’nın ilk halka açık evcil hayvan mezarlığı açılıyor.

Belediye meclisi, 1 milyon avroluk tesisin ‘hayvanlara saygı ve bakım konusunda artan toplumsal duyarlılığa’ yanıt olduğunu söyledi

Endülüs’ün ikinci büyük şehrinin köpekleri, kedileri ve diğer pullu, tüylü ve gagalı yaratıkları artık, yarı unutulmuş, külle doldurulmuş bir karton kutuda ebedi istirahatten biraz daha onurlu bir ölüm bekleyebilirler.

Belediye meclisinden yapılan açıklamaya göre, Malaga’daki San Gabriel belediye mezarlığında bu yılın sonuna doğru açılması beklenen “öncü” tesisin maliyeti 1 milyon Euro’nun (865.000 £) biraz üzerinde olacak.

Her ne kadar dört İspanyol şehrinde halihazırda özel evcil hayvan mezarlıkları olsa da, konsey halka açık hayvan mezarlığı ve krematoryumunun özel bir şey olacağını ve “hayvanlara saygı ve bakım konusunda artan sosyal duyarlılığa” yanıt vermek için yaratıldığını söylüyor.

Açıklamada, “Tesis, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği kriterlerine göre inşa edildi ve bir resepsiyon alanı, bir idari ofis, bir veteriner ofisi ve tuvaletler, bir krematoryum ve bir veda odası içeren bir müşteri hizmetleri binası içerecek” dedi.