Aliyev; “Artık yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden çıkıp, silahlarını teslim etme süreci başlamıştır”

0

Aliyev; “Artık yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden çıkıp, silahlarını teslim etme süreci başlamıştır”

Ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev “Artık yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden çıkıp, silahlarını teslim etme süreci başlamıştır” açıklamasında bulundu. Ermenistan’ın beklenmedik şekilde siyasi yeterlilik sergilediğini söyleyen Aliyev, “Biz bunu takdir ediyoruz ve önemli etken olarak görüyoruz” dedi.

Azerbaycan tarafından başlatılan operasyona ilişkin canlı yayında açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev “Sadece bir günde tüm görevler yerine getirildi, teröristler cezalandırıldı. Azerbaycan kendi egemenliğini yeniden sağladı” dedi.

“Artık yasa dışı Ermeni silahlı grupların mevzilerinden çıkıp, silahlarını teslim etme süreci başlamıştır” ifadesini kullanan Aliyev “Karabağ’daki Ermeni ahali de artık rahat nefes alabilecek. Onlar bizim vatandaşımızdır. Ermeni halkı ile hiçbir düşmanlığımız yok. Biz suç rejiminin başındakileri suçladık” açıklamasında bulundu.

Aliyev “Ermenistan dün, bugün beklenmedik şekilde siyasi yeterlilik sergiledi. Biz bunu takdir ediyoruz ve önemli etken olarak görüyoruz” dedi.