📽️Tüm alkışlar Melisa’ya. Tıp fakültesinin temizliğini yapıyordu, sınavı kazandı öğrencisi oldu

0

18 yaşındaki Melisa Metin’in başarısı gençlere örnek oldu. Turgut Özal Tıp Merkezinde temizlik personeli olarak çalışan Melisa, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) başarılı olarak aynı üniversitenin Tıp Fakültesini kazandı ve eğitimine başladı.

Melisa Metin, lise son sınıfa devam ederken KPSS’ye girdiğini ve sınavdan 80 puan aldığını, 6 Şubat depremleri öncesinde Turgut Özal Tıp Merkezinin destek personeli alımına başvurduğunu söyledi.

Üniversite sınavlarına hazırlık için gittiği dershanenin 6 Şubat depremlerinde ağır hasar aldığını ve kapatıldığını, sınava evde hazırlandığını dile getiren Metin, YKS’ye girdikten sonra ağustosta Turgut Özal Tıp Merkezi’nde işe başladığını ifade etti. Melisa Metin, şöyle konuştu:

“Üniversite sınavından sonra hastanede 15 ağustos salı günü işbaşı yaptım.  Cuma günü de üniversite yerleştirme sonuçlarım açıklandı. İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandığımı öğrendim. Çifte mutluluk yaşadım. Artık beraber yürütmeye çalışacağım. Şu anda hazırlık okuyorum. Beraber yürütüp kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum.”