Yemek için vurmuşlar! Sazlıdere’de göç yolundaki leylekleri vurdular!

0

Yemek için vurmuşlar! Sazlıdere’de göç yolundaki leylekleri vurdular!

İstanbul’da Sazlıdere Barajı’nda çok sayıda leylek, kimliği belirsiz iki kişi tarafından avlandı. Polis, çevredeki vatandaşlar tarafından görüntüleri kaydedilen kaçak avcıları arıyor.

Arnavutköy’de kimliği belirsiz 2 kişi çok sayıda leylek avlarken görüldü.

Olay, dün saat 08.00 sıralarında, Sazlıdere Barajı kenarında meydana geldi.

İddiaya göre, 34 MP 1968 plakalı otomobil ile baraj gölünün kenarına gelen iki kişi, yanlarında getirdikleri uzun namlulu silahlarla leylekleri vurmaya başladı.

O sırada orada piknik yapan vatandaşların tepki göstermesi üzerine kaçak avcılar, silahlarını ve vurdukları leylekleri alarak olay yerinden uzaklaştı.

Polis, göç yolunda mola veren leylekleri vuran kaçak avcıları yakalamak için çalışma başlattı.

Piknik için orada bulunan Yücel Kaya, “Sabah saat 08.00 sıralarında iki kişi pusuya yatmış tüfeklerini bir yere doğrultuyorlardı. Baktığımızda orada leylek olduğunu gördük. Biz ses yaparak hayvanı kaçırmaya çalıştık ama hayvan kaçamadı. O iki kişi devamlı hayvana sıkıyorlardı, uzun namlulu silahları vardı. Yanlarına gittik, ‘Ne yapıyorsunuz’ dedik, ‘Av yapıyoruz’ dediler. ‘Bu leylek, avlanır mı bu, siz ne yapacaksınız bunu’ dedik, ‘Yemek için vuruyoruz’ dediler. Sonra aldılar hayvanı gittiler. Adamlara bir zarar veremeyiz, sonra haksız duruma düşeriz diye, uyardık. Ondan sonra hayvanı alıp gittiler.” şeklinde konuştu.