Elif Nur; Baba-Anne cezaevinde. Bakmak için bırakılan yer, hala ve amca evi. Elif nur açlıktan öldü!

0

Eskişehir, Tepebaşı ilçesi Fevziçakmak Mahallesi’nde oturan Sibel-Gökhan Tiftik çifti, geçen yıl çeşitli suçlardan tutuklandı.

Çocukları Elif Nur ile Y. T. (10) ve M. T. (13) ise halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ile babaannesi Cihangir Kurumlu’nun yaşadığı aynı mahalledeki eve bırakıldı. Elif Nur, geçen yıl 14 Aralık’ta evde rahatsızlandı.

Solunum yetmezliği ve kusma şikayetiyle ambulansla Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Elif Nur, kurtarılamadı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nce şüpheli görülen Elif Nur’un ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocukların yaşadığı evin sahibi olan hala Deniz Tiftik ile amca Sezer Tiftik, ‘Çocuklara kötü muamele’ iddiasıyla gözaltına alınıp, tutuklandı. Elif Nur’un babaannesi Cihangir Kurumlu da 4 gün sonra yakalanıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamenin ardından Eskişehir 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesinde 3 şüpheli hakkında dava açıldı. İddianamede, Elif Nur’un halası Deniz Tiftik, amcası Sezer Tiftik ve babaannesi Cihangir Kurumlu hakkında Elif Nur’a yönelik ‘çocuğu canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, devlet korumasına alınan diğer 2 kardeşe yönelik ise ‘Eziyet’ suçlamasıyla 6 yıldan 16’şar yıl hapis cezası istendi.