Milli Eğitim Bakanı Tekin: Kayıt ücreti, bağış zorunluluğu yok. Sınıflara cep telefonuyla girilmeyecek. özel okullar için ‘garanti aldık’

0

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada servis ve yemek ücretleriyle ilgili okullardan garanti aldıklarını söyledi. Bakan Tekin, öğrencilerin cep telefonuyla derse girmesine ilişkin de “Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler” açıklamasında bulundu.

İşte Bakan Tekin’in açıklamalarından öne çıkanlar:

-Özel okullarla yaptığımız istişarelerde servis ve yemek ücretlerinde kamuoyunu rahatsız edecek artışlar yapmamalarının garantisini aldık.

-Obeziteyi gündemimize aldık. Dersten önce ilkokul, ortaokul ve lisede kadar dersten önce fiziksel aktivite yapılabilmesi için çalışıyoruz.

-Derse girmeden çocuklarımız cep telefonlarını teslim edecekler. Aynı şekilde öğretmen arkadaşlardan da rica ettim.

-Okullarda ne kayıt ücreti ne bağış zorunluluğu var. Bu konuda velileri zorlayanları hem hukuk hem de sözlü olarak uyarıyoruz.

-Okul devamları ve sınıf tekrarı konusunda ısrarcıyız. Bunun eğitim öğretim sürecini sekteye uğratan sorunlardan olduğunu düşünüyoruz. Yönetmeliğimiz yayın sürecinde.

-Ekim sonunda öğretmen alım takvimimizi, branş bazlı ilan edip bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz.”