Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonunda, açıklamalarda bulundu. Erdoğan, işçi ve emeklilerin beklediği zamla ilgili açıklama yapmadı.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle;

-Küresel düzeyde ürün arzındaki denge bozulduğundan fiyatlar fahiş bir şekilde yükseliyor. ABD’de açıklanan son 40 yılın en yüksek enflasyonu sorunun yol açtığı durumu göstermektedir”

-Kendi insanımızı asla temel gıda maddelerinden mahrum bırakmayacak üretim kapasitesine ve gerçekleşmesine sahibiz. Bizim bu süreçteki önceliğimiz en pahalı malın olmayan mal olduğu gerçeğiyle vatandaşların temel ihtiyaç maddelerine erişimini sağlamaktır.

-Temel ihtiyaç maddelerinin fiyatlarını yükselten kesim var, bu tamahkarlarla mücadele ediyoruz.”

-Sorun çoğu zaman hukuki değil ahlaki olduğu için zorluk çekiyoruz. Fiyatlardaki balonun söneceğini ümit ediyoruz.

-İstihdamla ilgili yeni bir projeyi daha hayata geçirmeye başladık. İşbaşı eğitim programı kapsamında, mevcut çalışanlarının üzerine alacakları her işçinin 3 veya 6 ay boyunca tüm ücretlerini ve destek primlerini Çalışma Bakanlığımız karşılayacak” dedi.

-Kamu ve vatandaş arasındaki mülkiyet tartışmasına da son vermek için 2B arazilerinin satışı ile ilgili başvuru ve ödeme süresini süresini 31 Aralık’a kadar uzatma kararı aldık.