Kent Ekranı

Tabiata özlem: Milyonlar koştu; Alaçatı Ot Festivali başladı… 

Tabiata özlem: Milyonlar koştu; Alaçatı Ot Festivali başladı… 

Doğadan toplanan yüzlerce türdeki otun tezgahlarda yerini aldığı 12’inci Alaçatı Ot Festivali başladı.

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Alaçatı Ot Festivali’nin açılışı, Çamlık Yolu’ndan Alaçatı Çarşı’ya kadar yapılan kortejle başladı.

Yöresel otların ve ürünlerin sergilendiği stantların yanı sıra, yabani ot seminerlerinden konserlere kadar çok sayıda etkinliği kapsayan festival, renkli görüntülere sahne oldu.

‘Yeniden doğuş’ temasıyla gerçekleştirilen festivalde yöresel ürünlerin sergilendiği stantlar ilk günden ilgi gördü.

Endemik otlar ve bu otlarla hazırlanan eşsiz lezzetlerle keyifli anlar yaşatan Alaçatı Ot Festivali, bu yıl on ikinci kez kapılarını açtı.

Birbirinden leziz etkinlikleri, sokaklara yayılan mis gibi kokuları ile önemli dünya festivalleri arasında yer alan Alaçatı Ot Festivali bu yıl da konserler, stantlar, sergiler, söyleşiler, yarışmalar ve yemek yapım atölyeleri ile milyonları ağırlıyor.

“Yeniden Doğuş” temasıyla gerçekleştirilen Alaçatı Ot Festivali’nde Ege’nin enfes otlarının bulunduğu stantlar ilk günden yoğun ilgi gördü.

Depremde etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adana, Adıyaman, Malatya, Kilis’in bölgesel lezzetlerinden oluşturulan stantlarda Hatay’ın künefesinden, içli köftesine, Malatya’nın kayısısından Gaziantep’in baklavasına kadar birçok ürün sergilendi.

Festivalde, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu ve Selami Şahin deprem yararına bir konser verdi.

ARŞİV

Topluluk, konserlerinde depremlerde kaybettiği üyeleri Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz’ın anısına da şarkılar seslendirdi. Konserde duygulu anlar yaşandı, izleyenler gözyaşlarını tutamadı. Koro, ayakta alkışlandı.