Kent Ekranı

Rus füzeleri NATO üyesi Polonya’ya düştü: 2 ölü

Rus füzeleri NATO üyesi Polonya’ya düştü: 2 ölü

NATO üyesi Polonya’nın Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne füzelerin düştüğü ve iki kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Polonya medyasında yer alan haberlere göre, bölgede şiddetli bir patlama yaşandı. Ülkenin Ukrayna sınırında bulunan Przewodow köyüne düşen füzeler nedeniyle iki kişi hayatını kaybetti.

Hükümet sözcüsü Piotr Müller, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Başbakan Morawiecki, Ulusal Güvenlik Komitesi’ni acil olarak toplantıya çağırdı.” ifadesini kullandı.

NATO, Polonya’ya füze düşmesiyle ilgili, “Bu haberleri araştırıyoruz ve müttefikimiz Polonya ile yakın koordinasyon içindeyiz.” açıklamasını yaptı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy de yaptığı açıklamada Rus füzelerinin Polonya’yı vurduğunu söyledi. Polonya’ya destek mesajı veren Zelenskiy, “Rusya’nın eylemlerinin Ukrayna ile sınırlı olmadığı konusunda uzun süre uyarmıştık” ifadesini kullandı

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Polonya topraklarına düşen füzeyle ilgili değerlendirmelere yer verildi.

Söz konusu füzenin Rusya’ya ait olmadığının vurgulandığı açıklamada, “Polonya toprağına Rus füzeleri düştüğüne yönelik suçlamalar kasıtlı provokasyondur. Gerginliği daha da tırmandırmak amaçlanmaktadır. Rusya tarafından Polonya-Ukrayna sınırındaki hedeflere hiçbir saldırı yapılmamıştır.” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, Polonya medyasının Przewodow köyündeki olay yerinden yayınladıkları enkazın da Rus silahlarıyla hiçbir ilgisi olmadığı belirtildi.

Beyaz Saray, Polonya’ya düşen füzeyle ilgili Polonya ile çalıştıklarını ve “uygun” adımları belirleyeceklerini açıkladı.

Ülkelerden Polanya’ya destek.

Litvanya, Letonya, Estonya, Çekya ve Norveç yayınladıkları mesajlarda Polonya’nın yanında olduklarını duyurdular