Kent Ekranı

Meteoroloji’den İstanbul dahil birçok kente, şiddetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji’den İstanbul dahil birçok kente, şiddetli yağış, rüzgar ve toz taşınımı uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), aralarında İstanbul’un da olduğu birçok kent için yağış uyarısında bulundu. MGM, uyarısında vatandaşlardan tedbirli ve dikkatli olmalarını istedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, bugün öğle saatlerinden sonra (Bursa ve Bilecik hariç) Marmara, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Göller Yöresi, (Gümüşhane ve Bayburt hariç) Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ve Hakkâri çevreleri ile Ankara’nın kuzey ilçelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, bugün öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde mevsim normallerinin üstünde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40 – 60 km / saat esmesi bekleniyor.