Kent Ekranı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’un İslami finans merkezi olmasını arzu ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan:
*İstanbul’un İslami finans merkezi olmasını arzu ediyoruz
*2021’i yüzde 9’luk bir büyüme ile kapatmayı öngörüyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi ile dünyadaki önemli merkezlerden biri olmanın peşinde olduklarını belirterek, bu projenin İslami finans bakımından da bir merkez olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Salgın döneminde küresel düzeyde yatırımlar yüzde 35 azalırken hamdolsun bizde neredeyse hiç hız kesmedi. İnşallah 2021’i yüzde 9’luk bir büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz” dedi.

Bölgesel Finans Konferansı’na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Finans Merkezi ile dünyadaki önemli merkezlerden biri olmanın peşinde olduklarını belirterek, bu projenin İslami finans bakımından da bir merkez olmasını arzu ettiklerini kaydetti.

Yaklaşık 2 yıldır sağlıkla beraber ekonomik boyutu da olan küresel bir krizle mücadele edildiğini kaydeden Erdoğan’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

*Türkiye olarak bu süreçte hem salgınla mücadelede hem de ekonomi alanında farklı bir yöntem benimsedik. Salgının en yoğun hissedildiği dönemlerde bile üretim, lojistik, istihdam ve sanayide kontak kapatma yoluna gitmedik. İş dünyamıza, ticaret erbabımıza, KOBİ’lere, esnafımıza, çiftçimize sağladığımız destek ve teşviklerle onların yanında olduk. Böylece menfi ekonomik iklime, tedarik zincirlerindeki aksaklıklara ve artan korumacılığa rağmen 2020 yılını büyüme ile kapattık. 2020 yılında yüzde 1,8’lik oranla G-20 ülkeleri içinde en yüksek büyümeyi kaydeden, sanayi üretimini en çok artıran ülkeler arasında yer aldık.”

*Salgın döneminde küresel düzeyde yatırımlar yüzde 35 azalırken Türkiye’de neredeyse hiç hız kesmediğini söyleyen Erdoğan, “2021’i yüzde 9’luk bir büyüme ile tamamlamayı öngörüyoruz.”