Site icon Kent Ekranı

Coşkun KARTAL; PROPAGANDA SALDIRILARI VE ULUSLARARASI DAYANIŞMA

Bir süreden beri sosyal medya platformlarında,  Amerikalı çocuk görüntüleri sıklıkla ekrana düşüyor.

Örneğin, Amerikan bayrağı örtülü bir tabuta başını dayayıp göz yaşı döken sarı saçlı masum bir kız çocuğunun fotoğrafı herhalde bütün dünyayı dolaşırken yürekleri yakıyor!

Fotoğrafın anlatmaya çalıştığı öykü yazılmasa da ne olduğu anlaşılıyor!

Bu güzel, sevimli, şirin kız çocuğunun asker olan babası, vatanı Amerika’yı korumaya çalışırken ölmüş, bu yüzden ardında bıraktığı çocuğun hayatı,geleceği kararmış.

Babanın öldüğü yer, günün güncel gelişmeleri itibarıyla Ortadoğu’da bir yer olsa gerek.

Sanırsınız ki, İranlı “haydutlar” , vatan görevi için bölgeye getirilen “masum” Amerikalı askerleri katlediyor, büyük vahşet sergiliyorlar.

Bu arada, Amerikan ordusunu ve askerlerini “sevimli” göstermeye çalışan yüzlerce video , ardı ardına çocuk görüntüleri de kullanılarak servis ediliyor.

Askeri bir törende esas duruştayken  bacağına sarılan çocuğunu, disiplini bozmak pahasına  gülümseyerek kucaklayan asker videoları pek revaçta.

Askerler aile babası ya!

Ya da güçten düşmüş bir “gaziyi” hırpalayan çürük elma askerlere haddini bildiren komutanların adaleti insanların yüreğini sıcaklıkla dolduruyor.

(Oysa ülkeleri, dünyanın bir sürü yerine kendi alçakça emelleri yüzünden gönderdiği bu eski askerler dönünce yüzüne bile bakmamış, iş temin etmemiş ve bir çoğunun evsiz insanlar olarak yaşamasına yol açmıştı.)

Bugün ise  bize kadar ulaşan bu “asil” görüntülerin  hedefi, en başta insanlık dışı saldırganlıklara destek olması istenen. Amerikan halkı.

Saldırılarda ölecek Amerikan askerlerini “sağlayacak” kitle.

Amerika’nın en büyük olduğuna, dünyanın her yerinde her melaneti yapmaya hakkı olduğuna inandırılmaya çalışılan ve bunda da şimdilik başarılı olunan kitle.

Oysa ki, videolarda çocuklarını asıl en tepedeki pedofili ile suçlanan mücrimden korumak lazım, bunun farkında bile değiller!

Oysa ki, o ağır suçlunun yargılanması tam da  gündemdeyken,  İran’lı iki yüz kız çocuğu bombalarla hayattan koparıldı. Bunu unuttular!

Sanki, 1950’ler, 60’lar, 70’ler, 80’lerdeki soğuk savaş yıllarının Hollywood katkılı tüm emperyalist ahlaksızlıklarını yeniden yaşıyoruz!

Saldırganlıklarından, cinayetlerinden, küresel soygunculuklarından “mağduriyet” çıkarıyorlar.

İsrail denilen terörist devlet de aynı şekilde.

Dolaşıma sokulan bazı yapay zeka ürünü videolarda da, Nazi askerlerinin Almanya’da çok iyi giyimli, temiz yüzlü Yahudileri çukurlara doldurup yok edişleri gösteriliyor.

İsrail, tarihin en büyük soykırımlarından birine uğramış eski soydaşlarının katlini bile , utanmadan kendi mağduriyeti imiş gibi kullanıyor.

Kendisinin eski soydaşlarını yok eden Nazilerden zerre kadar farkı yok.

Bu o kadar çok görüldü ki.

1960’lardan beri Filistinde, Lübnan’da, Suriye’de, bir çok bölge ülkesinde.

Gazze soykırımı bile geride kaldı, şimdi sırada hedef gözetilmeden ateş altında tutulan İranlı çocuklar var.

Okulları bombalanarak katledilen iki yüz’e yakın kız çocuğunun mezarlarına örtülen toprak hala kurumadı.

ABD ve İsrail’in vahşetine dünyadan yükselen tepkiler karşısında kendini haklı gösterecek, hatta babasız kalmış çocuk görüntüleriyle mağdur vaziyete düşürecek propagandalara fena halde ihtiyacı var.

Bunun yolunu da sosyal medya platformlarını, zaman zaman yapay zekayı kullanmakta bulmuş.

Yalan, kandırmaca, beyin yıkama gibi silahlar, bu kez binlerce sanal olanak devreye sokulmuş.

Üstelik, bu kez hedef yalnızca İran değil, Amerikalısı, İsraillisi de dahil olmak üzere bütün insanlık.

Bunun anlamı, savaş emperyalistler ve yanlılarının fiziksel ya da sanal bütün orduları ve silahları ile “bütün insanlık” arasında.

Kimse bu savaşın dışında değil, herkes insanlığı yok etme potansiyeline sahip bu lanetli güçlere karşı taraf.
                       *         *         *
İspanya’nın saldırganlara karşı onurlu duruşu, en büyük desteklerinden birini de Türkiye’den buldu.

Türkiye’de anti-emperyalist 68 kuşağının futboldaki yansıması olan Eskişehirspor’un taraftarları bu niteliklerini anımsadılar ve İspanya’nın duruşuna destek oldular.

Bu Pazar, Eskişehir’de oynanacak Eskişehirspor-Bornova maçında bu destek İspanyolca şarkılarla daha güçlü dile getirilecek.

Emperyalizmin ahlaksız propaganda silahları varsa, antiemperyalizmin uluslararası dayanışması var.

COŞKUN KARTAL

Exit mobile version